Arsenal, Chelsea en Tottenham volgen Kouyaté

DONDERDAG, 16 AUGUSTUS 2012, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Verlaat Cheikhou Kouyaté weldra Anderlecht? Volgens La Dernière Heure tonen AS Roma (dat hem wel niet kan betalen), Arsenal, Chelsea en Tottenham interesse. Anderlecht zou minstens 7 miljoen euro willen vangen voor de Senegalees.


Kouyaté speelde een prima Olympisch toernooi met Senegal en zijn glansprestatie van afgelopen zondag tegen Cercle deden de interesse alleen nog maar toenemen. Vanuit heel Europa is er interesse, maar volgens LDH is de kans het grootst dat hij naar Londen trekt. Chelsea-scout Tony White is momenteel bezig de contacten in België te intensiveren.

Werkvergunning

Op dit moment voldoet Kouyaté wel niet aan de voorwaarden om een werkvergunning te krijgen voor Engeland. Hiervoor moet hij een Europees paspoort hebben of 75 % van de interlands van de voorbije twee jaar gespeeld hebben.

De kans is echter groot dat een speciale jury Kouyaté een uitzondering toestaat. Zijn naturalisatie tot Belg bevindt zich in een finale fase en de jongste maanden ontpopte hij zich ook tot vaste waarde bij de Senegalese nationale ploeg.

Vraagprijs 10 miljoen euro

Bij Anderlecht is men zich bewust van de interesse voor Kouyaté. Aanvankelijk had paars-wit het plan om de verdediger pas volgende zomer te verkopen, maar door de grote interesse en de geflopte transfer van Suarez, is een transfer deze maand alsnog een optie. Officieel vraagt Anderlecht tien miljoen euro, maar een bod van zeven miljoen euro met prestatiegerichte bonussen zou het ook aanvaarden.

Bron: La Dernière Heure





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.