België wint na spektakelstuk van Nederland

DONDERDAG, 16 AUGUSTUS 2012, 10:21 - Sporzafanaat

De Rode Duivels hebben gisteren de oefenwedstrijd tegen de Noorderburen met 4-2 gewonnen. In de tweede helft kenden de Belgen even een dipje en kwamen ze 1-2 achter, maar na enkele wissels gingen ze nog op en over Nederland.

Benteke bracht de Rode Duivels op voorsprong nadat hij eerst Mathijsen uitkapte. Oranje dreigde vooral via de flanken. De Belgen begonnen slap aan de tweede helft en slikten twee goals in een paar minuten tijd. Nederland was even de baas, maar onder meer dankzij een sterke invalbeurt van Dries Mertens zetten de Duivels nog orde op zaken. De PSV-speler scoorde de 2-2 en deelde daarna ook nog de assists uit voor de doelpunten van Lukaku en Vertonghen.

Uitslag: 4-2
Doelpunten: 19' Benteke 1-0, 55' Narsingh 1-1, 56' Huntelaar 1-2, 75' Mertens 2-2, 77' Lukaku 3-2, 80' Vertonghen 4-2

België: Courtois, Gillet, Van Buyten (46' Alderweireld), Vermaelen, Vertonghen, Defour, Witsel, Chadli (67' Mertens), Mirallas (56' De Bruyne), Hazard (58' Dembele), Benteke (63' Lukaku)

Nederland: Stekelenburg, Van Rhijn, Heitinga (46' De Vrij), Mathijsen (46' Viergever), Willems (46' Martins Indi), De Jong, Sneijder, V.d.Vaart (46'Maher), Narsingh (69' Lens), Robben, Huntelaar