Mitu op weg naar het Vanden Stock stadion

WOENSDAG, 26 JANUARI 2005, 02:50 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht doet er alles aan om Marius Mitu volgend seizoen naar het Vanden Stockstadion te halen. De 28-jarige Roemeense spelmaker van Lierse staat met stip genoteerd op het lijstje van Herman Van Holsbeeck.


Mitu groeide de voorbije maanden uit tot de absolute smaakmaker van de heenronde. Zijn fijnbesnaarde voetbalstijl doet Anderlecht likkebaarden. Dat weet ook Lierse-voorzitter Gaston Vets. Al drie maanden lang vrijt hij Mitu op met telkens een verbeterd financieel voorstel, maar die houdt ongeïnteresseerd de boot af.

Mitu is in juni einde contract en dus grof wild op de transfermarkt. Georges Leekens hengelde al naar zijn diensten, maar de speler is niet haalbaar voor AA Gent. Ook voorzitter Jos Vaessen is namens RC Genk zeer gecharmeerd. Maar de liefde is in het Vanden Stockstadion het grootst. "Mitu is een van de betere spelers in onze competitie, maar er is nog niets getekend", zei Van Holsbeeck.

Mitu zelf wil graag in ons land blijven. Hij startte al een procedure op om zich te laten naturaliseren en droomt van de Rode Duivels. Een verlengd verblijf in ons land is dus aangewezen.

Mogelijk komt er volgend seizoen ook nog een nieuwe keeper: Silvio Proto of Bertrand Laquait.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.