NextGen: reacties na 1-1 tegen Barcelona

DONDERDAG, 16 AUGUSTUS 2012, 12:31 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Gisteren speelde de beloften van Anderlecht 1-1 gelijk tegen Barcelona in de NextGen Series. Rsca.be verzamelde enkele reacties bij Dennis Praet, Massimo Bruno, Nathan Kabasele en Jonathan Vervoort.


Dennis Praet: "Deze competitie is een mooie kans om tegen de beste teams uit onze leeftijdscategorie te spelen en bij te leren. Nadat we overschakelden naar een 4-3-3-systeem, denk ik dat we iets meer in de wedstrijd gekomen zijn. Barça domineerde ons in de eerste helft, maar we hebben zelf toch ook wel een paar kansen weten af te dwingen. Het Barçelona dat we gezien hebben, was een heel sterk team dat een beetje op dezelfde manier speelt als de A-ploeg: met heel snelle spelers en heel veel beweging in het middenveld. Ik denk dat de 1-1 een goed resultaat is ondanks het feit dat we eerst op voorsprong komen en een goal slikken die we konden vermijden."

Massimo Bruno: "Het was een vermoeiende partij, zeker in de eerste helft. We hebben veel achter de bal moeten lopen en waren in feite blij dat het bij de rust nog 0-0 was. Op de tegenaanval konden we wel een paar keer tegenprikken, maar kenden we net niet genoeg geluk. Toen we in de tweede periode ons spelsysteem wat hebben aangepast, ging het beter. We kregen kansen en we scoorden ook. Maar goed, niet vergeten dat Barcelona ons wel gedomineerd heeft, die 1-1 is en blijft een heel mooi resultaat dat niet veel ploegen ons gaan nadoen. We moeten nu op deze manier verder doen."

Nathan Kabasele: "Barcelona was heel sterk in de eerste helft. Ik denk dat wij zelf ons niveau hebben opgetrokken in de tweede 45 minuten, we lieten de bal goed circuleren en voetbalden beter. We scoren dan ook nog, jammer genoeg was dat niet voldoende. Maar goed, we zijn blij met dat punt, niet iedereen zal op het veld van Barcelona punten komen pakken", aldus Nathan. "We hebben vertrouwen geput voor het vervolg van de competitie, nu hier een vervolg aan breien tegen Wolfsburg."

Jonathan Vervoort: "Barcelona was sterk, net zoals we hadden verwacht. Druk of schrik hadden we niet, dit was niet de eerste keer dat we het tegen Barça opnamen. Maar het blijft toch altijd wel een indrukwekkende ploeg. Ik denk dat we hadden kunnen winnen. Zeker als we de 0-1 scoorden, hoopte iedereen op een zege. Maar dit gelijkspel is een goed resultaat. Onze prestatie was over het algemeen gezien goed, we kennen hun sterke punten en weten wat ons in de terugmatch te doen staat."

Bron: rsca.be




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.