Verschaeren: "Na winterstop wil ik 100 procent zijn"

VRIJDAG, 17 NOVEMBER 2023, 09:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dolgelukkig was Yari Verschaeren gisteren bij zijn wederoptreden na acht maanden blessureleed. Tegenover de kranten vertelde hij nog meer dan in zijn gesprek met VTM (dat u gisteren al kon lezen). "De knie voelde goed en ook mentaal zat het snor", aldus de nummer tien van Anderlecht.

"Hoe lang ik zou spelen, zou afhangen van hoe ik me voelde", vertelt Verschaeren. "Na 25 minuten vroeg de staf hoe het zat. Ik voelde me goed genoeg om een volledige helft te spelen", aldus de middenvelder.

"Dit is een belangrijke mentale stap. De knie voelde goed en ook mentaal zat het snor. De voorbije weken bouwde ik de trainingen alsmaar op. Ik had echt zin om die eerste wedstrijd te spelen, want de voorbije weken duurden lang."

Wat worden de volgende stappen na deze geslaagde eerste test? "Dat zullen we snel beslissen", aldus Verschaeren. "De staf wil eerst zien hoe ik deze eerste wedstrijd verteer. Daarna beslissen we over mijn programma. Ik wil zo veel mogelijk spelen, maar weet dat ik voorzichtig moet zijn." Als volwaardige speler van de A-kern mag Verschaeren volgens de regels twee keer aantreden met de Futures om ritme op te doen. Iets wat hij best ziet zitten.

"Ik heb nog enkele matchen nodig om mijn ritme terug te vinden, maar na de winterstop wil ik 100 procent zijn", aldus Verschaeren. En dan met de ploeg volop gaan voor de landstitel? "Waarom niet? We hebben de kwaliteiten ervoor."

Flips: "Makkelijk spelen met Verschaeren"

Verschaeren kreeg na de wedstrijd ook lof van ploegmaat Alexis Flips. "Yari voelt het spel", aldus de Fransman in La Dernière Heure. "Het is gemakkelijk combineren met zo'n speler."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum