Odoi: “Situatie vergelijkbaar met De Sutter”

VRIJDAG, 17 AUGUSTUS 2012, 11:39 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

In Anderlecht blijft het spelers regenen die de komst van John van den Brom als een verlossing beschouwen. Ook Denis Odoi deed een vreugdesprongetje toen ‘de trainer van vorig jaar’, zoals hij hem noemt, zijn vertrek aankondigde.


Het leek vaak of Jacobs het vertikte om Odoi op te stellen, ondanks de nood aan een verdediger. Hij trok nog liever Gillet terug uit het middenveld om de geblesseerde Wasilewski te vervangen. "Als ik niet speel, wil ik verhuurd worden", klonk het bij de jonge Leuvenaar.

Maar net als Tom De Sutter werd Odoi van een uitleenbeurt bespaard met de komst van Nederlander John van dan Brom. "Dit spel ligt me beter", aldus Odoi. "In balbezit sta ik veel hoger dan een jaar geleden. En door die 4-4-2 krijg ik ook meer ruimte. De tegenstander is verplicht om minstens drie verdedigers achterin te houden. Daarom kunnen ze niet doordekken."

"Maar het is niet zo dat ik vorig seizoen niet mocht aanvallen. Alleen wilde ik toen in de eerste plaats verdedigen, want ik speelde weinig. In de play-offs vond ik het ook belangrijker om geen doelpunten tegen te krijgen. Dat blijft mijn eerste taak, hé."

Dat Odoi zijn knappe prestaties in wedstrijden bekroond met enkele panklare assists is volgens hem te wijten aan het vertrouwen van de coach. "De coach geeft me vertrouwen. Zoiets doet veel. Hij praat met elke speler en er wordt gelachen. Ik heb hem na de overwinning van de Rode Duivels mijn deelneming betuigd", grijnsde Odoi.

"We hebben een gewone band. Het is niet zo dat we samen iets gaan eten, maar ik voel me wél bevrijd en dat zie je op training. Ik heb opnieuw plezier. Je kan mijn situatie eigenlijk het best vergelijken met die van Tom De Sutter."

Rode Duivels

Het is velen echter een raadsel waarom een selectie voor de Rode Duivels tegen Nederland uitbleef. Net als Jacobs kiest Marc Wilmots ervoor om Gillet een rijtje achteruit te schuiven en als rechtsachter op te stellen. "Guillaume heeft die plaats bij de nationale ploeg opgeëist in de krant. Hij zei dat hij bereid was om rechtsachter te spelen. Oké, Wilmots heeft hem die kans gegeven."

Toch heeft Odoi niets dan lof voor zijn ploegmaat. "Robben is niet de eerste de beste, hé. Guillaume heeft het goed gedaan. Trouwens, ik heb nooit gezegd: 'Wat moet ik nog meer doen om in de nationale ploeg te geraken?' Het klopt wel dat ik ontgoocheld was omdat ik niet in de selectie zat."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.