V.d. Brom over eventueel vertrek sterkhouders

ZATERDAG, 18 AUGUSTUS 2012, 11:11 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Kan Anderlecht deze avond winnen van Mons, dan is het klaar voor de wedstrijd woensdag tegen Limassol. Niet alleen hangt er aan een kwalificatie veel geld vast, maar ook of bepaalde spelers al dan niet vertrekken.


In het kader van de wedstrijd tegen Mons had Belgiumsoccer de mogelijkheid enkele vragen te stellen aan Van den Brom.

John, ben je bang dat Mbokani, Biglia en Kouyate nog vertrekken?: "Ik vrees niets. We weten al langer dan vandaag dat bijvoorbeeld Biglia een transfer wil. En tot 31 augustus kan dat nog. Maar er is wel geen enkele club die zich momenteel gemeld heeft, dat weet ik ook. Het ergste scenario zou natuurlijk zijn dat er op 31 augustus om 22u nog iemand vertrekt. Er begint net wat beweging in de markt te komen, dus alles kan."

Van Holsbeeck heeft nochtans gezegd dat er dan niemand meer vertrekt op het laatste moment: "Ik sta daar ook volledig achter, maar als er jongens zijn voor wie een bepaalde club het geld wil neerleggen dat in hun clausule staat, dan kunnen we hen niet tegenhouden."

Alles hangt dus af van de wedstrijden tegen Limassol. Kouyate en Mbokani hebben hun toekomst daar rechtstreeks aan verbonden: "Een goed resultaat in Limassol kan al veel veranderen. Maar alles is wel nog mogelijk in voetbal."

Kan bij een goed resultaat Moisander al gehaald worden?: "Wat ik net zeg: je kan niet voortgaan op de uitslag van één wedstrijd. Als er nog iets gebeurt in de terugmatch zijn we ook gezien. Maar ik ben er van overtuigd dat we een goed resultaat kunnen neerzetten daar. We geven Moisander ook niet op, maar we hopen dat we hem na 29 juli nog kunnen halen."

De wedstrijd tegen Bergen is er eentje tegen Enzo Scifo, coryfee van het huis: "Heel veel trainers waren vroeger ook speler. Tuurlijk ken ik Scifo van vroeger. Een geweldige speler. Ik hoop dat hij zijn team laat spelen zoals hij speelde. Bergen is ook goed aan de competitie begonnen. Maar bij een goed resultaat kunnen wij met een positief gevoel het vliegtuig opstappen."

Hoe zit het met Vargas ondertussen?: "Hij heeft er een goede trainingsweek opzitten, maar we willen hem geleidelijk aan brengen. Eerst moet hij nog een oefenmatch spelen. We willen hem dinsdag of woensdag laten spelen, maar zoeken nog een tegenstander. Daarna gaan we ook voorzichtig met hem blijven. Hij heeft heel lang niet gespeeld."

Bron: belgiumsoccer.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.