Mbokani in de vorm van zijn leven

ZATERDAG, 18 AUGUSTUS 2012, 11:32 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De congolees is in de vorm van zijn leven en dat hebben de tegenstanders geweten. Zo scoorde Mbokani vorig weekend nog een hattrick tegen Cercle Brugge. Zijn tegenstander is vol lof over de Anderlechtspeler.


"Hij kan te allen tijde beslissend zijn en hij verliest geen enkele bal", aldus Bernt Evens. "België is duidelijk te klein voor hem".

Zelfs tijdens de match lieten de teamgenoten van Evens duidelijk horen dat ze zo’n speler nog nooit als tegenstander gehad hebben: "Tijdens het spel vertelde Cercle spelers dat het niet normaal is dat hij zo sterk is. Daarnaast is hij steeds erg rustig en zal hij nooit opscheppen."

Ook de Paars-wit spelers zijn onder de indruk. Juhasz: "Naast de technische en fysieke kwaliteiten is Dieu iemand met een groot voetbalintelligentie. Op een veld is hij altijd slimmer dan anderen. Hij voelt het spel gewoonweg aan. Dit alles maakt hem een grote spits. "

Cheikhou Kouyate: Dieu is de beste spits in België. Op de spelen moest ik spelen tegen grote namen als Cavani en Suarez. Dieu heeft dezelfde kwaliteiten.

Het nieuwe systeem en de interne hervormingen bij Anderlecht heeft de speler bevrijd: "Vorig seizoen hingen er altijd twee tot drie spelers rond Mbokani" , zegt Jovanovic. "Nu is het veel vrijer. Hij kan zijn talent tonen en de verdediging pijn doen."

Gillet is er trouwens van overtuigd dat Anderlecht er alles zal aan doen om Mbokani te houden. “Op elk moment kan er een Russische club een bod doen op Dieu maar ik hoop dat de scouts blind zijn. Dieumerci is hier open gebloeid en Anderlecht zal alles doen om hem te houden."

Bron: DHnet.be



anderlecht-online forum