"Enkel naar beter club, maar die kwam niet"

ZATERDAG, 18 AUGUSTUS 2012, 18:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de play-offs van de Champions League en het einde van de transferzomer in het vooruitzicht had Het Laatste Nieuws een gesprek met Lucas Biglia. De Argentijn praat er onder meer over een transfer, Jacobs en de Champions League.


"Ik aanvaarde clausule, dus moet niet klagen"

Al enige jaren acht Biglia zich klaar voor een transfer naar het buitenland, maar nog nooit kwam het ervan en ook nu lijkt het weer niets te worden. "Zolang er geen club komt die aan mijn doelen beantwoordt, zal ik alles geven voor Anderlecht. Maar wat vandaag waar is in het voetbal, kan morgen weer anders zijn."

De gevraagde transfersom van 8 miljoen euro vormt in deze financieel barre tijden voor veel clubs een probleem. "Ik was akkoord met die clausule toen ik bijtekende, dus wil ik daar nu ook niet over gaan zeuren. Er toonden al wel clubs bereid dit te betalen, maar die waren niet beter dan Anderlecht. Voor mij telt nu alleen het sportieve: een beter kampioenschap en de nationale ploeg."

Een tijdje geleden werd Biglia's naam gelinkt aan Real Madrid. Maar wat was hier nu van aan? "Real heeft inlichtingen ingewonnen bij mijn manager. Ze wilden weten hoelang ik nog onder contract lig, hoeveel ik hier verdien, dat soort dingen. Geen grote dingen, alleen maar zaken om een dossier te hebben. Iedereen weet dat Modric de prioriteit is bij Madrid."

"Dit moet ons jaar worden"

En dus lijkt Biglia zich op te maken voor een nieuw jaar bij Anderlecht. Tegen zijn zin is dit echter niet. "Als we op ons huidig elan doorgaan en er de volgende weken niemand meer vertrekt, kunnen we in de Champions League iets doen. Als de loting een beetje meevalt, moeten we de groepsfase kunnen overleven en de 1/8ste finales kunnen halen. Er zit heel veel maturiteit in deze ploeg, dit moet ons jaar worden."

Om het kampioenenbal te halen moet Anderlecht eerst Limassol uitschakelen. Biglia beseft dat niet niet zo makkelijk zal worden als het lijkt. "Ze hebben geen grote namen, maar ze tellen heel wat Brazilianen en Portugezen in de kern. Dat staat voor voetbal. En ze hebben een sterke thuisreputatie. Maar we gaan ginder al het verschil proberen te maken."

"Jacobs was te aardig en te vriendelijk"

De voorbije jaren lukte het Anderlecht tegen BATE en Partizan niet niet om de Champions League te bereiken. Misschien kan de nieuwe wind van John van den Brom hier nu wel voor zorgen. "Als je vier jaar met dezelfde trainer werkt, wordt op den duur alles voorspelbaar. Dat kan vermoeiend worden. Van den Brom heeft dingen veranderd die de ploeg goed doen. Zo is er nu veel meer stiptheid voor de training."

"Jacobs wilde te aardig en te vriendelijk zijn. Dan denken de vedetten op den duur dat ze zich alles kunnen veroorloven. Dat was een beetje wat er onder Ariël gebeurde. Ariël Jacobs is een grote trainer, maar als mens is hij te aardig. Nu weet iedereen dat we allemaal op gelijke voet staan en dat sommige regels moeten gerespecteerd worden."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum