"Een volledig fitte Verschaeren is bij beste spelers in de competitie"

DONDERDAG, 30 NOVEMBER 2023, 22:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Krijgen we morgen tegen Westerlo de grote comeback van Yari Verschaeren? Het zou goed kunnen. De middenvelder is helemaal fit en Brian Riemer loopt hoog op met hem. "Als hij een seizoen volledig fit en op zijn top kan spelen, is hij een kandidaat voor de Gouden Schoen", aldus Riemer.

"Voor mij is een volledig fitte Verschaeren een van de beste spelers in de competitie", aldus de coach. "Als hij een seizoen volledig fit en op zijn top kan spelen, is hij een kandidaat voor de Gouden Schoen. Elke club in België zou erg blij zijn om zo'n speler er opnieuw bij te hebben."

"Het is heel goed voor ons dat hij volledig fit is voor de wedstrijd van morgen. Ik zag hem in de wedstrijd van de Futures tegen Zulte Waregem en hij is terug waar hij hoort te zijn. Nu is er een periode waarin hij moet groeien, terug bij de jongens zijn en zijn voetbalidentiteit terugvinden. Ik ben ervan overtuigd dat dat snel zal gaan."

"Op training zie ik een speler die erg hongerig is om te spelen. Wat mij betreft is hij er klaar voor. Hij zal dus in de selectie zitten en hopelijk zien we hem ook op het veld."

"Niet meer op de flank"

Met de terugkeer van Verschaeren worden de plaatsen vooraan nog duurder. Wie moet vrezen en op welke posities ziet Riemer zijn rugnummer tien spelen?

"Natuurlijk is er concurrentie. We hebben een sterk middenveld momenteel. In het verleden speelde Yari soms als een winger. Ik denk zelfs dat hij dat onder mij ook enkele kregen gedaan heeft. Maar volgens mij is dat niet zijn beste positie. Toen hij vorig seizoen zo sterk speelde, kwam dat doordat hij op zíjn positie speelde", aldus Riemer, doelend op een rol centraal op het middenveld achter de spitsen.

Riemer denkt niet dat hij Verschaeren nog op de flank zal gebruiken. "We kunnen wel wat schuiven. Mario kan bijvoorbeeld op de flank spelen en Théo op de zes. Er zijn veel opties en we hebben ze allemaal nodig. Met Yari erbij hebben we morgen 23 spelers gebruikt dit seizoen. We hebben ze allemaal nodig."

"Het zijn allemaal verschillende types. Het is aan mij om elke wedstrijd het perfecte plan op te stellen. Het geeft mij de mogelijkheid om elke match te kijken welke spelers het best passen."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum