Kompany: "Ik leer nog elke match bij"

DONDERDAG, 27 JANUARI 2005, 20:17 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Daags na de uitreiking van de Gouden Schoen reageert winnaar Vincent Kompany. Hij had het ondermeer over een mogelijke transfer naar het buitenland. Toch lijkt het nog niet vast te staan of hij wel zal vertekken...


"Ik besef heel goed dat mijn prestaties nog kritischer beoordeeld zullen worden. Ik kan alleen maar hopen dat de analyses objectief zullen blijven. Iedereen heeft recht op zijn mening en verdient daar respect voor."

"Het is leuk dat sommigen mij als een symbool zien. Het flatteert me dat ik door mezelf te zijn word bewonderd door anderen. Zelf kijk ik op naar mensen als Pelé en Marcel Desailly. En zeker ook om hun houding naast het veld."

"Of deze trofee veel verandert aan mijn toekomst bij Anderlecht? Dat weet ik nog niet. Op het einde van het seizoen beslis ik waar ik speel", zegt Kompany.
"Ik ben al vele jaren bij Anderlecht, dit is de club van mijn hart. Als het er op aankomt zal ik bij de juiste mensen aankloppen en hen om raad vragen. Ik ben nog maar 18 jaar en kan overal nog bijleren. Zelfs in een match tegen een derdeklasser kan ik iets leren."
"Het kan zijn dat ik nog bij Anderlecht blijf. Maar als ik een plaats kan versieren bij een Europese topclub, kan ik daar tien keer sneller iets bijleren."

Toch wijst alles erop dat Kompany na dit seizoen Anderlecht verlaat.
"In 2003 was ik nog niet klaar om een stap hogerop te zetten. Nu is dat anders. Tegenover vorig jaar heb ik duidelijk vooruitgang geboekt. Ik ben op alle vlakken sterker geworden en heb meer ervaring. Ik besef dat ik nog fouten maak, maar iedereen maakt fouten. Ik ben nog jong en kan nog veel bijleren. Trouwens, op 15 februari reis ik naar Barcelona voor een benefietmatch. Dan ga ik heus niet zwaaien met mijn Gouden Schoen. Daar speel ik met jongens die al véél meer hebben gewonnen dan ik."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.