"Penalty's tegen Limassol? Niet aan denken"

MAANDAG, 20 AUGUSTUS 2012, 09:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kijkt met een penalty-trauma uit naar het treffen tegen Limassol. Hopelijk krijgen we geen Partizan-scenario en moeten elfmeters niet voor de beslissing zorgen. "Ik mag er niet aan denken", zegt John van den Brom.


Net als in de vorige matchen kreeg Anderlecht ook tegen Bergen een strafschop. "Iedereen bij Anderlecht keek naar mekaar, niemand durfde te trappen", vertelt Bergen-keeper Werner in Gazet van Antwerpen. "Enkel Wasilewski had de moed."

Van den Brom: "Wat moet ik doen? Vertel het mij"

Anderlecht-trainer Van den Brom liet al verstaan niet meer te kunnen lachen met al die missers. Hij houdt zijn hart al vast voor de terugmatch volgende week tegen Limassol. "Ik wil me echt niet inbeelden dat strafschoppen de doorslag zullen geven! Nee echt, daar wil en ga ik niet aan denken. Laten we hopen dat de beslissing binnen de speeltijd valt."

Wat ik moet doen? Misschien kunnen jullie, de pers, mij helpen? Of mijn collega Enzo Scifo? Jullie en de supporters roepen altijd wel dat je op penalty's kunt trainen. Maar hoe verklaar je dan dat Wasilewski ze op training allemaal binnenschiet en nu faalt? Uiteindelijk zal iemand zo'n penalty eens moeten binnenschieten om de druk weg te nemen."

Spelers prediken kalmte

De spelers lijken nog niet echt ongerust. Zij prediken kalmte en hopen dat het snel beter gaat. "Laten we er geen polemiek van maken. Als een penalty goed getrapt is, gaat hij gewoon binnen", aldus Silvio Proto.

"Misschien gaan de volgende tien allemaal binnen!", klinkt het bij Dennis Praet. En ook Iakovenko blijft rustig. "Misschien moeten we Proto laten trappen."

Bron: Gazet van Antwerpen




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.