Leoni: "Liefst iemand die wel 100 procent fit is"

ZATERDAG, 9 DECEMBER 2023, 20:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Theo Leoni was vrijdag te gast in La Coupe, een café naast het Lotto Park. Hij is voortaan de peter van de lokale supportersclub. Leoni vertelde er ook hoe het komt dat hij de voorbije weken sukkelde met een enkelblessure. En dat hij liever niet speelt wanneer hij niet volledig fit is.

"Enkele weken geleden kreeg ik op training een stevige tik op mijn enkel. En eerlijk: ik laat liever iemand die 100 procent fit is, zoals Yari, spelen dan dat ik zelf speel wanneer ik niet top ben."

"Ik heb een goede relatie met de coach. Hij is me dankbaar voor mijn mijn openhartigheid. Maar nu ga ik er alles aan doen om mijn plaats terug te nemen. Ik voelde me goed tijdens mijn invalbeurt tegen Standard. Dat ik nu moet concurreren met Yari? Hij is offensiever ingesteld dan ik."

"Jammer bekerwedstrijd niet in eigen stadion"

Leoni werd ook nog gevraagd naar zijn mening over de loting voor de kwartfinale van de Beker van België. Anderlecht neemt het daarin op tegen Union. "Een mooie affiche", aldus Leoni. "We zullen een ander gezicht moeten tonen dan op de openingsspeeldag. Maar nu is onze machine gerodeerd."

"Het is alleen spijtig dat we niet thuis spelen. Kijk naar het verschil uit en thuis tegen Standard. Bij 2-0 hadden we het gevoel dat we nog twee uur konden spelen zonder dat ze gevaarlijk zouden zijn. Op Sclessin daarentegen, voelden we dat nog alles kon gebeuren."

Bron: La Dernière Heure (Y.T.)