Anderlecht moet vrede nemen met draw

ZONDAG, 10 DECEMBER 2023, 20:43 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om voor een tweede maal deze week te winnen tegen Standard. Het speelde 2-2 en had het best moeilijk tegen een vinnig Standard. Anderlecht kwam nooit echt in zijn spel. Dreyer bracht Paars-wit op voorsprong, maar Kawabe net voor rust en Kanga net na rust, zorgden voor de Luikse voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Dreyer voor de gelijkmaker vanop de stip. Zo verliest Anderlecht voor een tweede maal dit seizoen punten thuis. Volgend weekend volgt de topper in Antwerp.

Na drie minuten kreeg Anderlecht een eerste mogelijkheid. Dolberg trapte niet ver naast het doel. Standard zette hoog druk en Paars-wit kwam er moeilijk uit. Kanga trapte centraal op Schmeichel na twintig minuten. Even later kwam Anderlecht er wel goed uit. Verschaeren bediende Dreyer en de Deen knalde randje buitenspel de 1-0 naast Bodart in doel. Vijf minuten later had Anderlecht wel geluk. Kawaba trapte net zoals donderdag tegen de paal.

Anderlecht kreeg opnieuw enkele mogelijkheden. Een slechte balcontrole van Dreyer en een slechte pass van Dolberg verhinderden echter grote kansen op de 2-0. Standard reageerde, deze maal via een verrassend schot van Alzate. Schmeichel stond voor de tweede maal aan de grond genageld. Anderlecht zette Standard voor het eerst een momentje vast in minuut 40. Stroeykens mikte te hoog. Standard sloeg echter nog toe in de toegevoegde tijd. Een voorzet mocht te makkelijk worden getrapt en Kawabe kreeg te veel vrijheid centraal. De Japanner miste deze kans niet.

Na de moeilijke eerste helft moest Paars-wit het anders aanpakken, maar Anderlecht modderde maar wat aan. Tien minuten na rust werd Kanga niets in de weg gelegd toen hij op weg naar doel werd gestuurd. De spits van Standard werkte de grote kans netjes af. Vertonghen moest in die fase wel nog recupereren van een recent contact. Riemer greep in met drie wissels na het uur. Amuzu, Leoni en Vazquez vervingen Verschaeren, Stroeykens en Dolberg.

Dreyer kreeg een grote kans op de gelijkmaker in minuut 65'. Delaney kopte goed terug, maar Dreyer raakte de bal te veel met de buitenkant. Anderlecht kon nog altijd geen echte vuist maken. Een kwartier voor tijd schoot Dreyer een vrije trap tegen de lat. Bodart redde geweldig de rebound van Vazquez. In dezelfde fase ging de bal nog op de stip. Fossey stak zijn arm te ver uit en raakte zo een poging van Debast. Bodart raakte de strafschop van Dreyer, maar de penalty was hard genoeg getrapt.

Hoefkens bracht nog drie offensieve nieuwe krachten in het veld waaruit bleek dat Standard meer ambieerde dan een draw. Bij Paars-wit mocht Dreyer gaan rusten. Het slechte veld in het Lotto Park begon ook zijn rol te spelen. Zo botste de bal tweemaal toen Sardella wilde voorzetten. Lardot vergat Ngoy een tweede geel te geven in de toegevoegde tijd, maar elke structuur was toen al een tijd uit het spel verdwenen. In de laatste minuut gooide Bodart zich nog volledig in de strijd zodat hij Raman te snel af was.

Zo moest Anderlecht vrede nemen met een gelijkspel waardoor het door de andere resultaten geen goede zaak doet in het klassement. Het speelde een mindere wedstrijd. Het middenveld kreeg geen greep op het spel en de flanken konden nauwelijks voor gevaar zorgen.