HVH: "We kunnen 17 miljoen euro verdienen'"

DINSDAG, 21 AUGUSTUS 2012, 07:31 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

17 miljoen euro, dat staat er op het spel tegen Limassol uit Cyprus. Het is al sinds 2006 geleden dat Anderlecht nog eens wat CL-geld op zijn bankrekening gestort zag worden. Maar nu heerst optimisme.


"Er heerst een ander gevoel dan voor de kwalificaties tegen BATE Borisov en Partizan die slecht afliepen. Deze groep heeft meer maturiteit en omdat we de kern bij elkaar hielden en weinig transfers deden zijn er meer automatismen."

Van Holsbeeck gaat verder: "Daarom houden we geen rekening met een uitschakeling, want het is nu of nooit. De ploeg snakt naar grote Europese tegenstanders."

Al beseft de manager wel dat Limassol geen makkelijke tegenstander zal worden: "Er is heel veel respect voor de tegenstrever. Het is een heel sterk elftal, voornamelijk wat betreft kracht, grootte en gestalte en er spelen heel wat Portugese en Afrikaanse voetballers. We zullen ze dus zeker niet onderschatten, maar als je de ambitie hebt om Champions League te spelen dan moet je voorbij een ploeg als Limassol want wat ga je anders doen in de CL"

Wat betreft de miljoenen die er te verdienen zijn in de CL kan HVH dit kwijt: "Ik vertel geen geheim als ik zeg dat de Champions League op financieel vlak zorgt voor een enorme financiële boost voor een Belgische club. Het verschil met de Europa League is nog steeds heel groot. Als je als club met een budget van 40 miljoen euro 12, 15 of 17 miljoen - naargelang van het parcours dat je bij elkaar voetbalt - kan binnenhalen in de CL, dan is dat enorm."

Bron: Het Nieuwsblad & rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.