Dolberg heeft, net als Zetterberg, diabetes

VRIJDAG, 15 DECEMBER 2023, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Hoewel hij het twee jaar geleden meteen bekendmaakte, is het sinds zijn transfer naar Anderlecht nog niet ter sprake gekomen, maar Kasper Dolberg leidt aan diabetes type 1. "Ik hoop dat meer mensen met deze aandoening hun droom kunnen waarmaken", zegt hij vanavond in een video op zijn Instagram-pagina.

"Bijna twee jaar geleden kwam ik erachter dat ik diabetes type 1 heb", zegt Dolberg in het filmpje. "Het is een leerzame reis geweest en hoewel ik voortdurend leer, heb ik mijn weg gevonden. Ik leef als profvoetballer. Dat is mijn droom en is het altijd geweest. Ik hoop dat meer mensen die met de aandoening leven hun dromen zullen kunnen waarmaken."

Dolberg is niet de eerste speler van Anderlecht met diabetes. In de jaren '90 werd de ziekte ook bij Pär Zetterberg vastgesteld. Aanvankelijk waren er serieuze twijfels of het wel te combineren zou zijn met een carrière als profvoetballer, maar de Zweedse nummer 10 bewees vele jaren dat het zijn sportieve prestaties niet belemmerden.

 



Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.