Kouyaté: "Het is nu of nooit"

WOENSDAG, 22 AUGUSTUS 2012, 12:59 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Ruwweg 35 graden is het op dit moment in Nicosia. Cheikhou Kouyaté is vanwege zijn afkomst het gewoon om in dergelijke temperaturen te spelen: "Maar Nicosia ligt niet aan de kust zoals Senegal", aldus de speler.


"In Senegal spelen we vaak in temperaturen van 36 graden maar daar is er lucht vanuit de Atlantische oceaan. Maar we zien wel. Maar in ieder geval, als het zo warm is als zaterdag tegen Mons kan dit fataal zijn voor ons."

Hoe kan een speler zich wapenen tegen deze hitte? "Er zijn geen 1001 oplossingen. Drinken, drinken en drinken, dat moet men doen. Maar dat doe ik altijd, 3 liter voor elke wedstrijd, anders heb ik krampen."

Heeft Limassol geen voordeel door dit warme weer? "Ja, maar zo moet men niet denken. We moeten mentaal sterk staan en beseffen dat dit een belangrijke wedstrijd is. Dit is het 4e seizoen bij Anderlecht en ik heb nog nooit in de Champions League gespeeld. De bal ligt in ons kamp. Het is nu of nooit."

De speler komt ook nog eens terug op zijn beslissing om bij Anderlecht te blijven: "Wat mij betreft is die de bladzijde omgedraaid. Ik blijf, wat er ook gebeurt."

Bron: dhnet.be




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.