"Leoni en Debast speelden al tien keer samen centraal achterin"

DINSDAG, 16 JANUARI 2024, 21:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Theo Leoni, Amando Lapage en Ludwig Augustisson: dat zijn de drie spelers aan wie Brian Riemer denkt om morgen centraal achterin post te vatten naast Zeno Debast. Leoni lijkt over de beste papieren te beschikken, maar is hij niet wat frêle? "Theo is één van de spelers met de grootste voetbalintelligentie die we hebben", aldus Riemer.

"Ik kan toegeven dat Theo een van de opties is. We hebben verder Amando Lapage. Hij heeft ook de kwaliteiten om dat te doen. En ik kan ook Augustinsson als centrale verdediger gebruiken, zoals we al deden tegen Cercle. Dat zijn de drie opties die in mijn hoofd spelen", vertelde Riemer vanmiddag op zijn persconferentie.

"Toen beiden nog bij de Futures (toen nog U21-competitie, red.) speelden, hebben Zeno en Theo meer dan tien wedstrijden naast elkaar in het hart van de verdediging gespeeld. Ze hebben het dus al gedaan, met succes ook", aldus Riemer. "Theo is bovendien een van de spelers met de grootste voetbalintelligentie die we hebben. Als je op een andere positie moet spelen, is intelligentie heel belangrijk."

"Als je Theo centraal achterin zet, zal hij geen tien kopbalduels tegen Nilsson winnen. Maar hij is sterk aan de bal en erg slim in positie kiezen", besluit de Anderlecht-coach.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.