15-jarige doelman tekent eerste profcontract

WOENSDAG, 24 JANUARI 2024, 20:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht heeft Mattis Seghers zijn eerste profcontract laten ondertekenen. Seghers is een doelman die net zijn 15e verjaardag vierde en uitkomt voor de U16 van paars-wit, een reeks boven zijn leeftijdsklasse. Hij tekende een contract voor drie seizoenen.

"Mattis is een beloftevolle doelman met een erg interessant profielç", zegt academiedirecteur Mikkel Hemmersam. "Naast zijn indrukwekkende gestalte is hij ook erg goed aan de bal, met beide voeten. Hij is dapper en erg leergierig. Die combinatie maakt van hem een interessante doelman voor de toekomst van onze club.”

"Ik ben een keeper die goed is op de lijn en ballen tegenhoudt, maar ook voetballend goed is. Ik geef ook zelfvertrouwen aan mijn team", vertelt Seghers zelf op de Instagram-pagina van Anderlecht. "Ik denk dat er geen enkele opleiding in België beter is dan die van Anderlecht. Daarom was het geen moeilijke keuze om hier te blijven."

Seghers is afkomstig uit Aalst en maakte drie jaar geleden de overstap naar Anderlecht.

 Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.