"Alle vertrouwen in goede prestatie Bouchouari"

WOENSDAG, 24 JANUARI 2024, 20:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de blessure van Louis Patris viert Mohamed Bouchouari morgen zijn grote debuut voor Anderlecht. Op zijn 23e heeft hij coach Brian Riemer helemaal overtuigd. "Bouchouari is een Neerpede-jongen. Hij kent onze speelstijl. Ik heb er alle vertrouwen in dat als hij morgen start, hij het goed zal doen", aldus de coach.

"Bouchouari heeft een goede techniek, is goed in de opbouw, heeft een goed spelinzicht", vertelde Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. "Met zijn ervaring vanuit Nederland, waar hij vorig jaar een heel seizoen speelde, en de wedstrijden bij de Futures in de rugzak ben ik ervan overtuigd dat hij een goede prestatie zal neerzetten."

"Dit is voor mij een van de mooie verhalen van het voetbal. De laatste tijd werd er veel gepraat over het herspelen van wedstrijden en dat ergerde mij. Maar is echt mooi: hij is een jongen van Neerpede, slaagde er niet in zijn debuut te maken, werd uitgeleend, keerde terug. Er was geen plan dat hij nu zou spelen, maar hij doet het gewoon heel erg goed op training. Deed het eveneens heel erg goed op oefenkamp. En nu is er een plaats vrijgekomen.é

"Toen ik gisteren naar huis reed, had ik een goed buikgevoel. 'Als Bouchouari zou spelen, kijk ik echt uit om hem te zien', zo dacht ik. Ik ben echt blij voor hem. Hij heeft hier zo lang op gewacht. Dit is echt een mooi voetbalverhaal."

"Als ik naar zijn kwaliteiten kijk, ben ik verbaasd dat hij zijn debuut voor Anderlecht nog niet gemaakt heeft. Hij is technisch sterk, beweegt snel op kleine ruimtes, heeft een goede connectie met de wingers en begrijpt het spelletje. Hij heeft een hele hoop kwaliteiten die goed bij ons passen. Als hij het goed doet, is niets onmogelijk."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.