Spelers krijgen 40.000 euro bij kwalificatie

DINSDAG, 28 AUGUSTUS 2012, 10:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Niet alleen voor Anderlecht staat er straks aardig wat geld op het spel, ook de spelers hebben heel wat te winnen bij kwalificatie. Zij krijgen dan elk 40.000 euro. Geld dat ze normaal in mei al hadden moeten krijgen.


Paars-wit had zijn spelers bij een landstitel een premie beloofd van 100.000 euro. Het bestuur ging er toen vanuit dat de titel directe plaatsing voor de poules van de Champions League betekende, maar door de CL-winst van Chelsea was dit niet het geval. De spelers kregen daarom toen maar een titelpremie van 60.000 euro, voor de overige 40.000 moeten ze straks Limassol elimineren.

17 miljoen euro

Voor Anderlecht als club staat straks ook een immens bedrag op het spel. De voorbije dagen sprak iedereen over de 'match van 17 miljoen'. Vanwaar komt dit bedrag?

Bij kwalificatie voor de poules verzekert Anderlecht zich van 8,6 miljoen euro startpremie. Hierbij komen de 2,1 miljoen euro die het al kreeg na de uitschakeling van Ekranes en al zeker 2 miljoen euro aan tv-gelden. Dit maakt samen 12,7 miljoen euro. Naar gelang de loting kan dit bedrag oplopen (met ticketinkomsten en meer tv-gelden) tot 17 miljoen euro.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.