Statistieken geven Anderlecht 52 procent kans

DINSDAG, 28 AUGUSTUS 2012, 12:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht moet straks tegen AEL Limassol een 2-1-nederlaag ophalen en dat wordt geen lachtertje. De statistieken pleiten nipt in het voordeel van Anderlecht, maar de paars-witte geschiedenis in de CL-voorronde is niet hoopgevend.


Liefst 549 ploegen moesten in het verleden thuis een 2-1-nederlaag uit de heenmatch zien op te halen. 286 keer lukte dit, al dan niet na strafschoppen. Dit komt neer op 52 procent van de gevallen. Een zéér nipte meerderheid dus.

Anderlecht verloor in het verleden zelf twee keer een heenmatch met 2-1. Dat gebeurde in het seizoen 1985-1986 tegen Bayern München (kwartfinale Europabeker voor Landskampioenen) en in het seizoen 1996-1997 tegen Vladikavkaz (eerste ronde Uefa Cup). In beide gevallen slaagde paars-wit erin dit thuis recht te zetten. Tegen Bayern won het met 2-0 (Friman en Scifo), tegen Vladikavkaz met 4-0 (Zetterberg (2), Johnson en De Bilde).

Anderlecht in CL-voorronde

De voorbije tien jaar speelde Anderlecht meermaals de voorronde van de Champions League. In het seizoen 2004-2005 slaagde het er voor het laatst in om na een nederlaag in de heenmatch alsnog door te stoten. In Lissabon verloor het destijds met 1-0 tegen Benfica, maar de terugwedstrijd eindigde op 3-0 voor Anderlecht.

Daarna bakte Anderlecht er maar bitter weinig meer van. In de laatste dertien wedstrijden in de CL-voorronde (heenmatch tegen AEL inclusief) won Anderlecht amper drie keer. Dat gebeurde twee keer tegen The New Saints uit Wales en één keer tegen het Turkse Sivaspor. Voor het overige speelde Anderlecht drie keer gelijk en verloor het liefst zeven keer.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwepen, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.