Eerste reacties na CL kwalificatie

WOENSDAG, 29 AUGUSTUS 2012, 00:07 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Heel Anderlecht minnend België barstte van vreugde gisterenavond. Onze landskampioen plaatste zich eindelijk nog eens voor het kampioenenbal. We verzamelden enkele reacties.


Deschacht verscheen als eerste voor de 2BE camera: "We zijn hier ongelooflijk blij mee. We speelden fantastisch vanavond. We grepen Limassol meteen bij keel, al duurde het lang eer de goal viel. Ik ben er altijd in blijven geloven. We drukten, kregen kansen en de Cyprioten hadden krampen. Met onze kwaliteit voorin was het slechts een kwestie van tijd. Al was het nerveus spelen achteraan. Eén fout kon dodelijk zijn.

Ik speelde reeds Champions League en zou nu graag Barcelona loten. Barcelona en twee haalbare kaarten liefst", besloot hij.

Ook coach Van den Brom glunderde: "Dit is fantastisch voor de club. We hebben dit samen met het bestuur gerealiseerd. Ik won ooit als speler een Champions League finale (met Ajax). Maar om hier nu als coach naast de lijn te staan, is een onbeschrijflijk gevoel. Mijn wissels pakten goed uit? Misschien, maar mijn team heeft dit klaar gespeeld."

Dieumerci Mbokani was vanavond andermaal de verlosser van dienst. Hij scoorde de openingsgoal 10 minuten voor tijd. De meestal cameraschuwe spits reageerde dit keer wel: "Ik ben heel blij. Dit is fantastisch. Ik scoor een belangrijk doelpunt vanavond." Ook de jongste telg van de familie Mbokani, fier zittend in vader's armen, nam nog even het woord ... Dieu bevestigde alvast dat het voetballen in de familie zit.



anderlecht-online forum