Tegenstanders CL kort geschetst

DONDERDAG, 30 AUGUSTUS 2012, 18:51 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

FK Zenit Sint-Petersburg, AC Milan en Malaga FC, dat zijn de tegenstanders van Anderlecht in de groepsfase van de Champions League. Wil paars-wit niet met een 0 op 18 afgaan zal het zijn beste voetbal moeten bovenhalen.


AC Mailand:

Zo won AC milan al zeven keer de Champions League / Europacup I. De laatste keer was in 2007, Milan won in Griekenland met 2-1 van Liverpool FC. De huidige trainer is Massimiliano Allegri. Milan won de UEFA Super Cup maar liefst vijf maal, en de de UEFA Beker voor Bekerwinnaars twee keer. Vorig seizoen werden ze tweede in Italië, na Juventus, en heeft goudhaantjes zoals Pato en Robinho. Het verkocht deze zomer wel enkele vedetten, zoals Ibrahimovic. De bekenste spelers waar coach Massimiliano Allegri op beroep kan doen zijn vandaag de Italiaan Ricardo Montolivo, de Brazilianen Ricardo Pato & Robinho en de Ghanees Kevin-Prince Boateng.

FC Malaga:

Malaga FC is de Spaanse tegenstander van Anderlecht. De ploeg wordt getraind door Manuel Pellegrini. Malaga heeft zich voor het eerst in haar geschiedenis kunnen plaatsen voor het prestigieus tornooi. De Spaanse club kampt wel met een enorme schuldenberg, er was zelfs sprake dat ze uit Europa geweerd zouden worden. In 2003 stootte de club nog door tot de 1/4 finale waar het uitgeschakeld werd door Boavista FC Porto. Dankzij een nieuwe cheque van voorzitter Abdullah bin Nasser werden de Argentijn Javier Saviola en de Paraguayaan Roque Santa Cruz echter aangeworven. Ook de Franse middenvelder Jérémy Toulalan en de Argentijnse centrale verdediger Martin Demichelis moeten een belletje doen laten rinkelen.

Zenit St.-Petersburg:

Zenit won in 2009 de UEFA CUP (het huidige Europa League) en UEFA Super Cup. In de UEFA Cup won het met 2-0 van de Glasgow Rangers, de Super Cup won ze na een 2-1 van Champions League-winnaar Manchester United. De huidige trainer van Zenit is Luciano Spalletti. Vorig jaar stootte de ploeg nog door tot de 1/8 finale van de Champions League. Zenit is de ploeg van Rode Duivel Nicolas Lombaerts en is de Russische kampioen. Naast Lombaerts moet paars-wit uitkijken naar de Portugezen Danny en Bruno Alves. Ook de Russische goalgetter Aleksandr Kerzhakov is er eentje om in de gaten te houden. Het staat ook in het nieuwe seizoen na zes speeldagen op kop in de competitie. In de Europa League van twee jaar geleden verloor Anderlecht twee keer van de Russen (3-1, 3-1).

Bron: Wikipedia, HLN, Sporza, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.