"Met twee trainers problemen gehad"

ZONDAG, 2 SEPTEMBER 2012, 09:56 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Iakovenko, met een doelpunt tegen OHL en één tegen Limassol kon je hem gerust uitroepen tot man van de week. Tijdens OHL stond hij tegen zijn ex-club te spelen maar speciaal vond de Oekraïner dit niet.


"Zo'n wedstrijd is helemaal niet speciaal, anders zou de helft van het kampioenschap voor me speciaal zijn. Ik speelde bij Genk, Lierse, maar ook op OHL en Westerlo.

Nu Iakovenko aan het doorbreken is hoopt hij op meer: "Ik wil graag titularis worden bij Anderlecht. Maar dat is niet gemakkelijk bij zo'n grote club. Milan Jovanovic speelt op mijn plaats. Daarvoor had ik de concurrentie van Mbark Boussoufa."

Onder Van den Brom is het ook voor Iakovenko helemaal anders: "Ik ben absoluut geen moeilijk iemand, maar er waren twee coaches waarmee ik problemen had: Broos en Jacobs."

Aanvankelijk dacht iedereen dat de speler terug uitgeleend zou worden: "De Anderlechtfans hebben altijd geloofd mij. Toen ik speelde met Westerlo tegen Anderlecht hebben ze zelfs mijn naam gescandeerd. Zij hebben mij nooit vergeten, zelfs niet in moeilijke tijden."

Het contract van de Oekraïner loopt eind dit seizoen af: "Mijn contract loopt af aan het einde van het seizoen, maar we zullen zien. Het is waar dat Anderlecht heel belangrijk in mijn leven. Ik kwam in België in een klein team terecht (Lierse), vooraleer het te verlaten voor de subtop (Genk) en top (Anderlecht)."

Bron: dhnet.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.