Van den Brom: "We hadden meer verdiend"

ZONDAG, 2 SEPTEMBER 2012, 22:11 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Sporza radio strikte de trainer voor een reactie na het gelijkspel tegen Genk. De Nederlander had op meer gehoopt en vindt dat er twee punten verloren zijn: "Ja absoluut, ik denk dat we meer hadden verdiend", aldus van den Brom.


"Maar dat telt niet, dat weet je. Ik vind ook dat we slap aan de wedstrijd begonnen zijn. Het herstelt zich wel nog goed in de eerste helft want toen kregen we een aantal kansen om de wedstrijd in evenwicht te trekken maar hoe je het ook draait of keer, net voor rust krijg je dan een domper door die 1-2. Dus in plaats van met 1-1 ga je met 1-2 de rust in en dat is wel zuur."

"Ik denk dat de jongens er alles aan gedaan hebben om de wedstrijd te winnen maar het heeft veel energie gekocht, we hebben veel risico genomen. Ook de jongens die ingevallen zijn hebben het goed gedaan maar het heeft niet geholpen, dat is jammer want daardoor verlies je twee punten."

Zijn die twee, Bruno en Iakovenko, stilaan klaar voor een basisplaats? "Beide staan aan de poort te kloppen. Sacha doet dat eigenlijk al vanaf het begin, Bruno sinds een aantal wedstrijden en ook tijdens de training. Stilaan maakt dit het voor mij interessanter omdat je weet dat deze jongens zo gretig als wat zijn en het elftal een impuls kunnen bezorgen."

Van den Brom maakte ook een analyse van het eerste deel van de competitie nu het interlands volgen en er volgende weekend geen wedstrijden zijn: "Positief, positief", aldus de trainer. "We spelen elke wedstrijd om te winnen, dat gaat wel bij de ene wedstrijd beter dan bij de andere. Je kan er niet omheen dat we een fantastische prestatie neergezet hebben in de Champions League. Dat neem je mee en ook in de competitie want we gaan hele zware tijden in. Er volgen zware wedstrijden en we moeten er ook tijdens de competitie voor zorgen dat we punten blijven pakken. Ik ben er niet bang voor, we hebben een goed elftal en een grote kern."

Bron: Sporza radio




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.