"Leoni nog dezelfde, alleen verwachtingen zijn anders"

DINSDAG, 23 APRIL 2024, 22:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Theo Leoni was zaterdag het slachtoffer van de slechte eerste helft op Genk. Aan de rust werd hij vervangen door Thomas Delaney. "Maar dat was niet omdat alles Theo zijn fout was", aldus coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. "Ik had alle tien de veldspelers kunnen wisselen."

"Ik had tegen Genk iedereen kunnen vervangen, behalve Kasper Schmeichel. Die speelde een sterke eerste helft", aldus Riemer. "Alle tien anderen had ik eraf kunnen halen en dat vertelde ik hen ook de dag nadien. Ik zei dat het niet Theo zijn fout was. Het was gewoon zo dat de speler die ik erop wilde brengen een logische vervanger was voor Theo." 

"Ik weet dat Theo zijn hart klopt voor Anderlecht. Hij zou alles voor deze club doen. Hij kampte ook met een blessure en is nu aan het terugkomen daarvan. We moeten nu even terug naar de basis. Dan willen we de Theo terugbrengen die we kennen: die speelt met zijn hart op het veld en de prestaties levert die hij in zich heeft."

"Ongelooflijke stappen gezet"

Leoni blijft bij Riemer in de bovenste schuif liggen. "Vergeet niet dat Theo van nergens kwam. Dit seizoen heeft hij ongelooflijke stappen gezet. Niemand van ons zou daar voor het seizoen geld op ingezet hebben. Door zijn prestaties - hij deed grootse dingen en scoorde belangrijke goals - zijn de verwachtingen ook gestegen."

"Hij is nog steeds dezelfde Theo. Wat veranderd is, zijn onze verwachtingen. In het begin was het 'Wauw, kijk naar Theo!'. Nu zien we hem als een regelmatige starter. Dat is anders."

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.