Bouhna: "Bij Roeselare tonen dat ik hoger kan"

VRIJDAG, 7 SEPTEMBER 2012, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-huurling Abdelhakim Bouhna debuteerde afgelopen weekend bij Roeselare. Dat paars-wit hem bij de tweedeklasser stalt, vindt Bouhna niet erg. "Toen ik bij Anderlecht tekende, wist ik al dat ze me zouden uitlenen."


Bouhna begon op zijn achtste te voetballen bij Zaventem. Twee jaar later verhuisde hij naar Diegem, waar Anderlecht hem deze zomer wegplukte. "De voorbije twee seizoenen speelde ik in het eerste elftal en kreeg veel lofbetuigingen van trainers en spelers van andere ploegen, maar niemand toonde echt interesse voor een transfer", aldus de 20-jarige offensieve middenvelder.

"In de tweede seizoenshelft kwam Anderlecht met zijn eerste elftal een oefenwedstrijd spelen op Diegem. Daar dolde ik met de rechterflank van de landskampioen. Toen volgde Anderlecht mij nog enkele malen en ze waren overtuigd van mijn mogelijkheden."

"Koos bewust voor Roeselare"

Bij Anderlecht tekende Bouhna een contract voor twee seizoen met nog twee extra jaren als optie. "De club gaf bij de ondertekening van mijn contract aan dat ze me dit seizoen wilde uitlenen aan een eerste- of tweedeklasser, zodat ik verder kon werken aan mijn verdere voetbalontwikkeling. Er was interesse van SV Zulte Waregem, SC Charleroi en SV Roeselare."

"Ik heb bewust gekozen voor deze laatste club. Mijn beide voetbalagenten Kardo en Bayat stonden volledig achter mijn keuze. Ik wil net zoals Omar El Kadouri (nu Napoli, red.), Nabil Dirar (nu AS Monaco, red.) en Soufiane Bidaoui (nu Lierse, red.) in de nabije toekomst de vierde speler worden van Diegem die het maakt als voetballer."

"Studie even stopzetten"

De voorbije twee jaar studeerde Bouhna buitenlandse handel, maar nu zet hij alles op het voetbal. "De voorbije twee jaar studeerde ik de cursussen buitenlandse handel. Deze studie neem ik later opnieuw op. Ik wil dit seizoen bij Roeselare bewijzen, dat ik uit het goede voetbalhout gesneden ben en dat ik de volgende jaren een trapje hoger kan mikken."

Bron: Krant van West-Vlaanderen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.