"Nooit gevoel dat iemand echt in mij geloofde"

WOENSDAG, 12 SEPTEMBER 2012, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dit seizoen moet het jaar worden van Jordan Lukaku, maar hij staat nu al 2,5 maanden aan de kant met een blessure. In Het Laatste Nieuws praat hij vandaag over zijn voetbalbestaan. "Ik weet dat ik hier speel dankzij Romelu."


Geen Lukaku straks wanneer de beloften tegen Wolfsburg spelen in de NextGen Series. Sinds eind juni sukkelt hij met een stressfractuur aan de voet. "Eerst zou ik zes weken out zijn, het werden er acht. Zaterdag komt dokter Declercq langs op de club. Hopelijk krijg ik groen licht. Misschien kan ik maandag al kort invallen met de beloften tegen Standard."

"Bij Anderlecht dankzij Romelu"

Lukaku debuteerde vorig seizoen in het A-elftal van Anderlecht. Hij kreeg meteen lovende commentaar van clubicoon Paul Van Himst. "Zijn steun doet me deugd, want ik heb nog nooit het gevoel gehad dat iemand écht in mij geloofde. Ik weet bijvoorbeeld dat ik mijn transfer van Lierse naar Anderlecht (in 2006, red.) aan mijn broer te danken heb."

"Toen Yannick Ferrera (nu hoofdcoach van Charleroi, red.) jeugdtrainer was bij Anderlecht zei hij: "Als jij het ooit maakt bij Anderlecht is het omwille van je naam. Daarom zal ik mijn debuut op Zulte Waregem vorig seizoen nooit vergeten."

"Positiespel moet én kan beter"

Na zijn goede wedstrijd op Standard liet hij zich thuis tegen Genk eenvoudig rollen door Anthony Vanden Borre. Hij is te jong en onervaren, zo viel toen te lezen in veel kranten. "Maar dat gewezen profvoetballers zoals Bertrand Crasson, Benoît Thans en Khalilou Fadiga mij in La Tribune op de RTBF niet afrekenden op die ene fout vond ik veel belangrijker", aldus Lukaku.

"Ik besef dat mijn positiespel in die rol veel beter kan én moet, maar bij de jeugd moest ik haast nooit verdedigen. Het is Geert Emmerechts (destijds beloftentrainer, nu hulptrainer, red.) die me geleerd heeft heel hard op mijn taken te letten. Bovendien leerde hij me dat ik ook een rechtervoet heb."

"Ik heb trouwens nog een leuke anekdote over John van den brom. Bij mijn eerste oefenwedstrijd kwam hij naar mij toe en zei: 'Jordan, ga je lijn af, zo vaak je maar kan.' Ik begon te lachen, want in het verleden hadden trainers me altijd gezegd: 'Jordan, blijf in positie en loop niet steeds vooruit.' Van den Brom kende mij toen nog niet goed."

"Jammer hoe men familie Musonda heeft afgemaakt"

Vrijdag was de jongste Lukaku te gast bij Marc Uytterhoeven op Vier tijdens de WK-kwalificatiematch tegen Wales. Hij zat er wat verlegen bij. "Hoe had men gereageerd als ik naast grootheden als Staelens, Van der Elst en Ceulemans vrank en vrij mijn mening had gezegd? 'Die Lukaku heeft nog niets bewezen en zet nu al een grote mond op."

En ook over het vertrek van de familie Musonda en de commentaar daarop heeft hij een mening. "Ik vind het erg hoe men de hele familie heeft afgemaakt omwille van de transfer naar Chelsea."

Bron: Het Laatste Nieuws





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.