Hugo Broos ontslagen

MAANDAG, 7 FEBRUARI 2005, 18:34 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

RSC Anderlecht heeft zopas beslist om het contract met trainer Hugo Broos met onmiddellijke ingang te verbreken. De 52-jarige coach was 2,5 jaar coach bij paars-wit. Zijn contract liep nog tot eind volgend seizoen.


In het officiële perscommuniqué staat het als volgt geformuleerd: "Anderlecht benadrukt het spijtige van het gebeuren, niet in het minst wegens het plichtsbewustzijn, het professionalisme en het prestigieuze verleden van Hugo Broos.""Met de beslissing willen we geenszins de volledige verantwoordelijkheid bij de trainer leggen. De club heeft deze beslissing genomen na rijp beraad in de hoop de beoogde resultaten te halen."

"Die resultaten kunnen er echter alleen komen met de onvoorwaardelijke steun en de volledige motivatie van iedereen en in het bijzonder van de spelers en de technische staf", staat verder nog te lezen in de officiële mededeling.

Hulptrainer Franky Vercauteren zal nu de sportieve touwtjes in handen nemen. Zijn missie: Anderlecht minstens aan de tweede plaats in de rangschikking helpen. Wij wensen Hugo een voorspoedig en succesvol verloop van zijn verdere carrière toe", beëindigde Anderlecht het bericht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.