Iakovenko: "Hou niet van het woord supersub"

DINSDAG, 25 SEPTEMBER 2012, 14:11 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Sasha Iakovenko was al enkele keren belangrijk voor Anderlecht, maar een basisplaats veroveren is hem nog niet gelukt. In de hiërarchie staat Jova nog steeds bovenaan en wordt Iakovenko eerder gebruikt als joker.


Hij komt nog even terug op het incident met 'de bril' die Iakovenko na zijn goal tegen Zulte-Waregem opzette. Die was niet bedoeld voor de trainer. ‘Het zou toch dom zijn om nú kritiek te uiten op John van den Brom? De man die me kansen geeft, de man die me in Anderlecht hield. Zou ik dan, na een goal, hem uitdagen? Neen toch? Trouwens, ik deed het gebaar helemaal niet richting hem, wel richting supporters. Naar wie? Niemand speciaal.'

Niets dan lof dus, voor de nieuwe trainer.‘Nu speel ik tenminste, krijg ik vertrouwen en voel ik me bevrijd. Af en toe neem ik zelfs een risico, durf ik een foutje maken. Dat kon niet onder de vorige coach. Ik kreeg er simpelweg de tijd niet voor, want ik speelde hooguit twee minuten per match.'

Einde contract

Minder komisch dan Jova, maar even gemeend, zegt de Oekraïener "I'm happy". Maar toch mist er nog iets. Met slechts 3 basisplaatsen dit seizoen kan de speler niet tevreden zijn, maar feit blijft dat Iakovenkos invalbeurten nu eenmaal een match kunnen doen keren.

"Ik hou niet van het woord supersub. Of ik dat dan niet ben? (haalt schouders op) Wat was ik dan tegen OHL? Of tegen Ekranas? (twee wedstrijden waar Iakovenko in de basis stond, nvdr.) Als ik vanaf minuut één speel, doe ik net hetzelfde, hoor. Dus: ja, ik wil meer spelen. Geen enkele voetballer is tevreden met het statuut van bankzitter, punt. Maar dat betekent niet dat ik kwaad ben op de coach. Integendeel, ik ben blij met de kansen die ik krijg. En ik werk gewoon verder voor een basisplaats."

De vraag is of hij daarin zal slagen nog voor zijn contract ten einde loopt, na dit seizoen. "Ik bekijk het match per match', zegt hij. ‘Maar ik sta altijd open voor een gesprek."

Bron: HNB



anderlecht-online forum