Standard reageert op uitspraken Legear

ZONDAG, 13 FEBRUARI 2005, 01:37 - Maarten
Anderlecht-Online No Image Found

In een Franstalig voetbalmagazine haalde Jonathan Legear zwaar uit naar zijn ex-ploeg Standard. Na enkele krasse uitspraken heeft de Waalse club een bericht verspreid op haar website.


"Deze week wijdt Foot Magazine een reportage aan de ex-jeugdspeler van de Rouches, en kan de club niet zonder wederwoord blijven. Volgens het artikel zou de speler slechts een kleine financiële tussenkomst gevraagd hebben, en dit om de verplaatsingskosten van zijn ouders te dekken. Jonathan Legear gaat zelfs zo ver om op drie momenten te herhalen dat 'Michel Preud'homme weigerde om met hem te spreken, omdat we te veeleisend waren. Voor mij was het dan ook een uitgemaakte zaak dat ik zou vertrekken'.

Dit is natuurlijk ver van waar. Michel Preud'homme heeft nog nooit iemand de deur gewezen, en zeker niet een speler die een contract wordt aangeboden.

Jonathan Legear, en zijn moeder, waren zelfs akkoord over de voorwaarden van het contract, dat zou ingaan op zijn 16e verjaardag. Een eerste financiële tegemoetkoming werd toen al besproken, en tevens betaald.

Het akkoord werd echter door de speler op zijn verjaardag ontkend, en hij verkoos om het gekregen geld terug te betalen.

We willen hier geen grotere zaak van maken, maar het minimum is de juiste feiten weer te geven. Zeker wegens de goede opleiding die de speler op Standard mocht genieten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.