Jovanovic: "Rendeer best als ik niet loop"

ZONDAG, 4 NOVEMBER 2012, 18:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic leverde tegen KV Mechelen zijn tiende assist van het seizoen af. Opvallend: de Serviër is meestal beslissend vanuit een centrale positie. "Een vrije rol achter de aanvallers ligt mij het beste", zo vertelt hij.


"Ik rendeer het beste als ik niet loop", zo grapte Jovanovic wanneer een Sporza-journalist hem vertelt dat hij beslissend is als hij zijn flank verlaat en naar het centrum trekt. "Ik heb dit niet de laatste weken geleerd. Een vrije rol achter de aanvallers ligt mij het beste", gaat hij daarna serieus verder. "Zo kan ik wanneer ik wil van positie wisselen. Het is mijn geliefkoosde spel."

In dat geval speelt Jovanovic met de driehoek Biglia-Kljestan-Praet in zijn rug en kan hij vrij tussen de lijnen lopen. Mechelen-verdediger Kenny Van Hoevelen gaf gisteren aan dat zijn ploeg daar de nodige moeite mee had. Een bewuste tactische zet, besproken met coach John van den Brom? "Neen, ik heb het er nooit met hem over gehad", stelde Jovanovic.

Dinsdag zal er sowieso anders gevoetbald worden. Ook de terugkeer van Dieumerci Mbokani zal daartoe bijdragen. Maar wie moet er plaatsmaken voor de Congolees? "Geen idee, misschien moeten we wel met spelers 15 starten?"

Bron: Sporza.be



anderlecht-online forum