Mbemba, Diarra en Alvarez laten zich opmerken

MAANDAG, 5 NOVEMBER 2012, 16:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de NextGen-wedstrijd tussen Anderlecht en Tottenham zaten enkele Engelse scouts in het Vanden Stock-Stadion. Vooral Chancel Mbemba, Michael Heylen, Oswal Alvarez en Seydina Diarra lieten zich opmerken.


La Dernière Heure weet dat onder meer Everton, West Bromwich en Sunderland een mannetje hadden gestuurd. "Praet en Bruno kenden we al", zo vertelde één van de scouts aan de Franstalige krant, "en ook Tarfi en Lukaku steken boven de rest uit, maar de overigen kenden we nog niet."

Chancel Mbemba: opvolger van Kouyaté?

Bij Anderlecht kijkt men al langer uit naar de ontbolstering van Chancel Mbemba. De 18-jarige Congolese verdediger gaf tegen Tottenham een strafschop weg, maar speelde verder een prima partij. Anderlecht ziet hem als de opvolger van Cheikhou Kouyaté als deze het Astridpark verlaat. Tijdens de winterstop mag hij alvast mee op stage.

Seydina Diarra: interesse van Sunderland

In het middenveld ontpopt Seydina Diarra zich momenteel tot de echte patron van de Anderlecht-beloften. Zijn ontwikkeling gaat zo snel, dat de 18-jarige Diarra momenteel nog niet over een contract beschikt. Dit is ook Sunderland niet ontgaan. Het kwam hem al meermaals bekijken en ook woensdag kreeg hij een positief rapport, zodat het wel eens snel werk zou kunnen maken van een transfer. Ook het Franse Valenciennes ligt op de loer.

Oswal Alvarez: het afgeschermde wonderkind

In de spits maakte Oswal Alvarez, die het enige doelpunt scoorde tegen Tottenham, indruk. De Colombiaan speelt sinds deze zomer voor Anderlecht, maar door een juridisch kluwen heeft hij nog geen contract. Dit kan pas wanneer hij op 11 juni achttien jaar wordt. Tot dan probeert Anderlecht zijn goudhaantje goed af te schermen zodat geen andere club ermee gaat lopen. Doordat hij geen contract heeft, kan Alvarez ook nog niet uitkomen voor het A-elftal.

Bron: La Dernière Heure



anderlecht-online forum