Van den Brom: "Tegen Milan voor tweede plek"

WOENSDAG, 7 NOVEMBER 2012, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Eindelijk zag Anderlecht zijn sterke prestaties in Europa beloond met een overwinning. John van den Brom was dan ook dolblij. "Dit was een mooie avond voor Anderlecht en heel het Belgische voetbal", glunderde hij.


"Hier zit een heel blije coach", zei de Nederlander na afloop op de persconferentie. "Ik had vooraf gezegd dat we ons eigen spel zouden spelen en dat hebben we ook gedaan. Eindelijk is aangetoond dat ook een Belgische club in de Champions League wedstrijden kan winnen en dominant kan voetballen."

"Dit was een fantastische prestatie van heel de ploeg. Iedereen stond er. We hebben de lijn die was ingezet na Charleroi doorgetrokken en dit was de beloning", aldus Van den Brom, die zag dat zijn youngsters Praet en Bruno het prima deden op dit niveau.

"Ik wist dat Praet op z'n 18de hiertoe in staat was. Het is een heel grote speler en het is prima dat hij zich in dit soort wedstrijden kan tonen. Ik heb niet voor niets de driehoek op het middenveld laten staan en dat is een goede keuze gebleken. Ook Bruno heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft. Ze zaten allebei kapot en ik moest ze vervangen. Het enige wat ze nog moeten leren, is het 90 minuten volhouden."

"De Sutter had begrip voor zijn plaats op de bank"

De enige die gisteren een kleine reden tot ontevredenheid had, was Tom De Sutter. Na vijf goals in twee competitiewedstrijden bleef hij de hele match op de bank voor Dieumerci Mbokani. "Tom had begrip voor het feit dat ik hem naast de ploeg zette. Hij nam zijn wissel heel professioneel op, zoals het hoort. Achteraf is het een mooie conclusie dat Dieu de beslissende goal maakte", aldus Van den Brom.

"En nu gaan we tegen Milan voor de tweede plaats", besloot hij. "Niemand had verwacht dat we na vier matchen nog zouden meedoen voor kwalificatie. Dit is een prachtige uitgangspositie en het resultaat van vanavond geeft ons een geweldige boost."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum