Biglia: "Klikt prima met Praet en Kljestan"

WOENSDAG, 7 NOVEMBER 2012, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als een echte kapitein dirigeerde Lucas Biglia gisteren Anderlecht naar de overwinning. "We begrepen dat we ons niveau voor de Champions League moesten opkrikken en iedereen heeft zijn werk gedaan", aldus Biglia.


"Dit was gewoon het beste Anderlecht in jaren. Dit is zelfs de grootste stunt van Anderlecht sinds ik hier zes jaar geleden neerstreek. Als iedereen op niveau speelt, zie je dat wij elke ploeg aankunnen", zo vertelde een euforische Biglia.

"Altijd 4-3-3 spelen"

Tegen Zenit behaalde Anderlecht zijn derde zege in drie wedstrijden en telkens voetbalde het prima. Toeval of niet, maar dit alles gebeurde nadat John van den Brom opnieuw teruggreep naar zijn 4-3-3 en Sacha Kljestan in de ploeg dropte ten nadele van Kanu.

"Met Praet en Kljestan klikt het uitstekend op het middenveld", zegt Biglia. "Als je het mij vraagt, moet Anderlecht altijd 4-3-3 spelen. Het is duidelijk dat we dan het beste voetbal brengen. Met Kljestan heb ik Witsel prima uit de wedtrijd gehouden. De afspraak was dat we hem afwisselend zouden opvangen. Ik probeer ook om Praet zo vaak mogelijk de bal te geven."

"Suarez sms'en"

Tot slot had Biglia ook nog een kwinkslag in huis voor Matias Suarez. "Ik ga hem sms'en. Wel, hij gaat in Rusland voor CSKA Moskou spelen. Als hij deze uitslag ziet, zal hij beseffen dat het verschil tussen de Belgische en Russische competitie niet zo groot is."

"Maar kom, we moeten nu de focus op Club Brugge zetten. Dat wordt een heel belangrijke wedstrijd."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.