Mbokani: "Toch liever met De Sutter naast me"

WOENSDAG, 7 NOVEMBER 2012, 09:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met zijn masker had Dieumerci Mbokani het niet onder de markt tegen de viriel spelende Zenit-verdedigers. Toch kroonde hij zich tot matchwinnaar met het enige doelpunt. "Dit is een belangrijke goal voor mijn toekomst."


"Het masker voelde toch wel wat vreemd aan", zo vertelde hij na de wedstrijd. "Op training heb ik het masker de ganse week uitgeprobeerd, maar er een wedstrijd meespelen op niveau, dat is nog wat anders. Op het einde van de wedstrijd was ik moe, niet alleen omdat ik in drie weken geen wedstrijd heb gespeeld, ook omdat het moeilijk ademen was met dat masker. Maar als de wedstrijd verloopt zoals vandaag, dan is dat allemaal snel vergeten."

"Trainer vroeg me bal goed bij te houden"

Omdat John van den Brom teruggreep naar een systeem met één spits zat Tom De Sutter op de bank. "Als ik mag kiezen, speel ik het liefst met De Sutter naast mij", aldus Mbokani. "Als enige spits sta je er toch vaak alleen. Tom trekt de aandacht van de andere verdedigers en zo maakt hij ruimte voormij. Maar het is natuurlijk aan de trainer om keuzes te maken."

Toch pakte het tactisch plan van Van den Brom goed uit. "De trainer had me gevraagd de bal voorin goed bij te houden zodanig dat de middenvelders konden opschuiven. Ook als je niet scoort, kan je nuttig zijn, had hij mij gezegd. Iedere keer dat ik met de rug naar de goal in balbezit kwam, volgde Praet kort achter mij en konden we vlot combineren."

"Bij een goede aanbieding in januari vertrek ik"

Door de Uefa werd Mbokani uitgeroepen tot man van de match. Bovendien zaten er heel wat scouts in het stadion. Wat betekent dit voor Mbokani's toekomst bij Anderlecht? "Het kan ook een belangrijke goal zijn voor mijn toekomst, want dit wordt gezien in Europa. Als er een goede aanbieding komt in januari, vertrek ik. Anders zal het aan het einde van het seizoen zijn", is hij duidelijk.

"Tot dan geef ik me alleszins honderd procent voor Anderlecht. Of kwalificatie voor de Champions League mij kan overtuigen om langer te blijven? Neen, dat speelt voor mij geen rol."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.