Kranten geven Praet en Mbokani beste cijfers

WOENSDAG, 7 NOVEMBER 2012, 12:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad bespreken in hun editie van vandaag de individuele prestaties van de Anderlecht-spelers. We willen ze u niet onthouden. Dennis Praet en Dieumerci Mbokani komen als uitblinkers naar voor.


Silvo Proto

HLN: Weinig werk, maar reageerde alert op een schot van Lombaerts voor rust en een knal van Witsel na de pauze. (7/10)
HNB: Loste een bal na een schotje van Lombaerts, maar zijn zicht werd belemmerd. Wel snel plat bij een grondscherend schot van Witsel. (7/10)

Guillaume Gillet

HLN: Speelde met een groot hart, legde overal zijn kop voor en won zijn duels. Droeg bij tot de aanval als het kon. (7/10)
<lt;b>HNB: Zorgde met zijn offensieve instelling geregeld voor overwicht op de rechterflank. Liet Semak ook maar één keer los, maar die besloot over en werd aan de rust vervangen. (7/10)

Cheikhou Kouyaté

HLN: Verdedigde met veel concentratie en won zijn duels. Lag met een uitbraak mee aan de basisvande1-0. (7/10)
HNB: Had zijn foutje van tegen KV Mechelen duidelijk achter zich gelaten. Opnieuw de patron van de defensie die zeker in de tweede helft de kwieke acties van Danny goed doorzag. (8/10)

Bram Nuytinck

HLN: Verdedigde secuur en anticipeerde goed. Won een cruciaal duel met Bystrov, die alleen richting doel ging. (7/10)
HNB: De Nederlander is de solide verdediger waar RSCA naar zocht. Met zijn goeie positiespel countert hij veel gevaar. Zo botste Kerzhakov pardoes op zijn lijf. (7/10)

Behrang Safari

HLN: Stond verdedigend zijn mannetje, maar te onzorgvuldig bij het inspelen. Kwam er offensief beter uit na rust. (6/10)
HNB: Leek in de beginfase eventjes onzeker toen Bystrov hem een tweetal keer achterliet, maar groeide in de match en zorgde ook voor aanvallende impulsen. (6/10)

Lucas Biglia

HLN: Was veel aanspeelbaar en zorgde voor rust. Overzicht, goeie passing en sterk aan de bal. Hele sterke wedstrijd. (8/10)
HNB: Werd geregeld geconfronteerd met Witsel en neutraliseerde het merendeel van zijn acties. Zijn aanvallende bijdrage beperkte zich tot één voorzet, maar wel balvast onder druk. (7/10)

Sacha Kljestan

HLN: Hele sterke wedstrijd als box-to-box. Sterk in de duels, goed in de combinaties. Gaf de assist voor de 1-0. (8/10)
HNB: Voetbalt normaal als harde werker in de schaduw, maar gisteren stond hij in de schijnwerpers. Veroverde ballen en verdeelde. Hij reikte Mbokani de 1-0 aan met een één-twee. (7/10)

Dennis Praet

HLN: Bloeide ook op CL-niveau helemaal open. Was technisch heel sterk en voetbalde met veel overzicht. (8/10)
HNB: Net zoals bij Bruno was het niet te zien dat hij nog maar een tiener is. Eiste het leer op en pakte uit met enkele heerlijke schijnbewegingen. (8/10)

Massimo Bruno

HLN: Bracht Criscito regelmatig in de problemen, maar zijn voorzetten kwamen er niet altijd uit. (6/10)
HNB: Verstuurde een paar scherp aangesneden voorzetten en maakte het linksback Criscito dikwijls moeilijk met dribbels. Het spel vertraagde toen hij moe werd. (7/10)

Milan Jovanovic

HLN: Was erg bedrijvig en schuwde het verdedigend werk niet. Zat offensief vaak in de betere combinaties. (7/10)
HNB: Waarom zou deze Jova geen nieuw contract krijgen? Liet zich voor rust uitstekend betrekken in het spel. Na de pauze minder aanwezig. (7/10)

Dieumerci Mbokani

HLN: Sterk als aanspeelpunt, goed in de combinatie en goed voor de eerste CL-goal van Anderlecht. (8/10)
HNB: De man met het masker joeg de Zenit-defensie constant angst aan. Bleef kalm voor doel en had de luciditeit om de 1-0 over keeper Malafeev te wippen. (8/10)

Sacha Iakovenko

HLN: Te korte invalbeurt voor beoordeling
HNB: Viel in voor Bruno en gaf het elftal nieuwe impulsen. Zijn schot ging op de lat. (6/10)

Kanu

HLN: Te korte invalbeurt voor beoordeling
HNB: Verving in de slotfase Praet en zorgde voor meer duelkracht op het middenveld. Viel te laat in voor een beoordeling.

Coach John van den Brom

HLN: Geen beoordeling
HNB: De trainer slaagde erin om zijn zelfvertrouwen over te zetten op zijn spelersgroep, waardoor Anderlecht ongebreideld ten aanval trok zonder naïef te worden. Dat hij De Sutter na vijf competitiegoals uit de ploeg hield voor Dieumerci Mbokani, werd meteen gerechtvaardigd door de goal van de Congolees. Zoiets getuigt van feeling. Ook het lef om tieners Praet en Bruno op te stellen tegenover de miljonairs van Zenit is bewonderenswaardig. (8/10)

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.