Haesaert blij met jeugdpolitiek Van den Brom

DONDERDAG, 8 NOVEMBER 2012, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Onder de nieuwe coach krijgen jongeren volop hun kans op Anderlecht. Volgens Urbain Haesaert, hoofd jeugdscouting, schuilt hierin de toekomst. "We moeten hen kansen geven, er drie jaar van genieten en dan voor veel geld verkopen."


"Door de komst van John van den Brom heeft Anderlecht een ongelofelijke zaak gedaan", vertelt Haesaert in Het Nieuwsblad. "Ik werkte al met John samen bij Ajax tussen 2004 en 2007 en geheel volgens de Nederlandse stijl durft hij jonge spelers opstellen in belangrijke matchen."

"Zijn vernieuwende visie is een surplus voor onze club. Want dit is de weg die Anderlecht moet bewandelen. We moeten kansen geven aan jongeren, er een drietal jaar van genieten en dan zullen de grote clubs die jonge gasten wel voor een serieuze prijs komen halen."

"Praet en Bruno mogen zich niet laten gek maken"

Momenteel krijgen Dennis Praet en Massimo Bruno volop hun kans. "Praet is een heel intelligente speler. Hij leest het spel goed en er zijn weinig middenvelders die zo snel en zo kort draaien op een vierkante meter. Hij heeft ook een goeie ritmeverandering", aldus Haesaert. "Bruno is een echte buitenspeler met een goeie dribbel en voorzet. Jonge voetballers die aan hoog tempo een man uitschakelen, zijn niet zo dik gezaaid."

Toch heeft de jeugdscout ook een waarschuwing in petto: "Beide spelers hebben alvast heel veel inhoud, maar moeten ook nog groeien. Ze moeten blijven luisteren naar mensen met kennis van zaken en zich niet laten gek maken door de buitenwereld."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.