Verboom: "Hoop op kans bij Anderlecht"

VRIJDAG, 9 NOVEMBER 2012, 08:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bryan Verboom heeft zich opgewekt tot linksachter bij Zulte Waregem. De Anderlecht-huurling voelt zich prima aan de Gaverbeek. "Het was tijd om in op het hoogste niveau te spelen. Bij de beloften had ik niets meer te zoeken."


Mede door een blessure kwam Verboom pas enkele wedstrijden geleden in de basiself. De 20-jarige verdediger maakte meteen indruk. "Voor mij is dit geen verrassing", zegt Verboom in Het Laatste Nieuws. "Een selectie dwing je af op het oefenveld. Als je door hard te werken vertrouwen afdwingt, moet de coach dan maar de knoop doorhakken. Uiteindelijk is het verdienste van iedere voetballer dat hij aan de aftrap staat. Nadien moet je vanzelfsprekend met je prestatie aantonen dat je die stek waard bent."

"Blij toen ik hoorde dat ik naar Zulte Waregem kon"

Al enkele jaren geldt Verboom als één van de grote talenten van Anderlecht. Een doorbraak bij de A-kern zat er echter niet in. "En er wordt dan wel geregeld naar de term 'ervaring' gegrepen, maar enkel door veel speelminuten mee te pikken kan je die routine opbouwen", weet Verboom.

"Ik ben nu 20 jaar en dus wordt het de hoogste tijd dat ik op het hoogste niveau aan voetballen toe kom. In het tweede elftal van Anderlecht had ik eigenlijk niets meer te zoeken. Het is daar niet dat je voort aan je ontwikkeling kan werken. Ik was dus opgetogen, toen ik hoorde dat ik de kans zou krijgen om naar Essevee over te stappen. Ik wist immers dat de weg naar het eerste elftal hier wel open ligt voor een jongere."

"Droom van Premier League"

Veel spijt had Verboom dus niet van zijn vertrek bij Anderlecht. "Met Bruno, Canesin en Praet tel ik er wel nog wat vrienden en ik hoop dat ik, net als zij, ooit eens een kans krijg om me door te zetten bij de grootste club van het land."

"Maar weet je dat ik er eigenlijk van droom om op een dag in de Engelse Premier League aan de slag te kunnen? Ik weet niet of ik die droom op een dag zal verwezenlijkt zien, maar ik zal er in elk geval keihard voor werken."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.