Suarez haalt uit naar Anderlecht-directie

VRIJDAG, 9 NOVEMBER 2012, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een gesprek met Het Laatste Nieuws zegt Matias Suarez dat hij op 15 december zal tekenen bij CSKA. Verder zegt hij ook ontgoocheld te zijn in Anderlecht. "Voor ik de Gouden Schoen won, bestond ik amper voor Anderlecht."


Matias Suarez vertoeft al drie maanden in Argentinië waar hij revalideert na zijn knieoperatie. Het Laatste Nieuws wilde wel hoe het met hem is en reisde naar Zuid-Amerika. Het trof er een Suarez die niet langer een blad voor de mond neemt en erg kritisch is voor het Anderlecht-bestuur.

"Revalidatie verloopt uitstekend"

In eerste instantie wilde de krant weten hoe het staat met de revalidatie. "Uitstekend", vertelt Suarez zelfverzekerd. "Ik voel me al veel beter in vergelijking met twee maanden geleden, net na de operatie. Ondertussen kan ik al een volledig uur lopen zonder pijn en dat voelt aan als een bevrijding. Ik train ook al met de bal aan de voet."

"Volgens de laatste analyse van een echografie herstelt de knie heel goed. Hoewel ik sta te popelen om weer een wedstrijd te spelen, luister ik goed naar mijn lichaam. Ik probeer voldoende rust in te plannen in mijn druk dagschema en zodoende geen stappen over te slaan in mijn revalidatieproces. Vanaf januari wil ik er weer staan."

"Anderlecht liet me doorspelen met blessure"

Daarna gaat het gesprek terug naar de lente van dit jaar. Toen Suarez begon te sukkelen met zijn kniepees, maar hij broodnodig was om de titel te behalen. "In al die maanden dat ik geblesseerd heb moeten spelen om Anderlecht aan de titel te helpen, heeft de medische staf mij nooit grondig onderzocht of voldoende laten rusten om te herstellen van die knieblessure", aldus Suarez.

"Zelf wou ik uiteraard ook spelen, maar er werd mij vanuit de club nooit een halt toegeroepen. Zelf wist ik niet hoe ernstig die blessure was. Daarom wilde ik me in Argentinië laten opereren. Hier heb ik een goeie band heb met dokter Jose Luna, de clubarts van Belgrano die ook de Argentijnse basket- en volleybalploeg op de afgelopen Olympische Spelen begeleidde."

"Sinds mijn vertrek hoorde ik bestuur niet meer"

Volgens Suarez toont Anderlecht ook weinig interesse in zijn revalidatie. "Sinds mijn vertrek uit België begin augustus heb ik geen contact meer gehad met de directie van Anderlecht. Enkel Kris Vollon, de huisarts van de club, neemt regelmatig contact op met mij."

"Ik vermoed dat de dokters onderling medische informatie uitwisselen maar persoonlijk hebben ze mij niet gecontacteerd. Zelfs geen telefoontje na mijn operatie of om te horen hoe de revalidatie verloopt. Dat vind ik ongelofelijk. Ik kan dat niet begrijpen en het maakt me triest."

"Ik heb niet de intentie om de club na te trappen, maar in die drie maanden dat ik in Argentinië ben is het minste wat je mag verwachten toch een beetje empathie? Nochtans heb ik me steeds tot het uiterste ingezet voor de club. Ze zijn blijkbaar al vergeten hoe lang ik geblesseerd heb moeten spelen om Anderlecht aan de titel te helpen, zonder er een dankwoord voor terug te krijgen."

"Anderlecht gaf me nooit gevoel dat ik meerwaarde betekende"

Suarez houdt zich nu niet langer in. De kritiek op Anderlecht vloeit naar buiten. "Toen mijn manager meer dan eens Herman van Holsbeeck had gecontacteerd en we geen antwoord kregen, vonden we het genoeg. Armando Perez, de voorzitter van Belgrano de Cordoba, heeft op eigen kosten (transport en verblijf) de kinesitherapeut van Anderlecht laten overvliegen om na te gaan of er zich geen complicaties voordeden en of de revalidatie wel perfect verliep."

"Anderlecht heeft mij nooit het gevoel gegeven dat ik een meerwaarde voor de ploeg kon vormen. Ze benaderden mij als speler eerder zakelijk dan dat ik het gevoel kreeg dat ze met mij begaan waren. Men spreekt steeds over de strenge Belgische winters die ik niet kon overleven, maar dat is een fabeltje. Ik kreeg gewoon geen vertrouwen."

"Publiek zit wel voor altijd in mijn hart"

Toch heeft Suarez ook een heleboel mooie herinneringen aan Anderlecht. "Dat ik uiteindelijk kon doorbreken, kwam mede door de steun van mijn medespelers en het publiek", zo zegt hij. "Anderlecht-publiek droeg me op handen, als een koning, en zit diep in mijn hart. Ik heb ook een hele goeie band met Gillet, Proto, Kouyaté, Vargas en Biglia. Iedere ochtend ontbeet ik samen met de ondertussen overleden materiaalman Jose Manuel Lago en zijn vrouw."

"Ook met ploegafgevaardigde Jose Garcia Cantero heb ik nog altijd een uitstekende band. Ik vraag me nog altijd af waarom ze die man vervangen hebben door Gunther Van Handenhoven? Ze vroegen hoe het ging met mijn familie. Hoeveel geld je ook mag verdienen, dat blijft het belangrijkste in iemands leven. Anderlecht zal altijd mijn club blijven, maar de directie van de club is op menselijk vlak tekortgeschoten."

"Op 15 december teken in bij CSKA"

Het staat voor Suarez dan ook vast dat hij vanaf januari niet meer voor Anderlecht speelt. "De exacte datum waarop ik naar Rusland vertrek, ligt nog niet vast. Ik wil eerst stevig op mijn benen staan alvorens te vertrekken. Maar het zal tussen 20 en 25 november zijn."

"Daar zal ik verschillende medische onderzoeken ondergaan. Als alles goed gaat, teken ik op 15 december een contract. De competitie hervat pas terug in maart, dus ik heb even tijd om mij klaar te stomen."

"Bij goed voorstel, was ik bij Anderlecht gebleven"

Suarez geeft ook aan waarom hij Anderlecht verlaat voor CSKA. "Anderlecht heeft mij nooit een loonsverhoging voorgesteld. Voor ik de Gouden Schoen won, bestond ik amper voor hen. Had Anderlecht mij een interessant contractvoorstel gedaan, dan was ik gebleven."

"Omdat ik geen Europese roots heb, heb ik enkel een Argentijns paspoort. Daardoor kon ik niet naar Engeland. Doordat Anderlecht vijftien miljoen vroeg voor mij, hebben de meeste Spaanse en Italiaanse clubs al snel moeten afhaken.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum