België in top tien Uefa-klassement

ZATERDAG, 10 NOVEMBER 2012, 19:29 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

Enkele dagen nadat België de top twintig van de Fifa-ranking bereikte, heeft ons land al een nieuwe mijlpaal beet. België dook donderdagavond de top 10 van de Uefa-lijst binnen.


De Uefa-lijst berekent de prestaties van de clubteams in Europa, terwijl de Fifa-lijst alle nationale elftallen ter wereld ordent.

Geschiedenis

België sloot het jaar 2010-2011 nog af op plaats dertien. De Champions-League winst van Chelsea (die in eigen land naast een CL-ticket grepen) veroordeelde de Belgische landskampioen van het daarop volgende seizoen tot de voorrondes. Dertien bewees zo andermaal een ongeluksgetal te zijn. Als geluk bij een ongeluk worstelde Anderlecht zich voorbij Ekranas en Limassol naar het kampioenenbal.

In het seizoen 2011-2012 ging België voorbij Denemarken naar plek twaalf, die de Belgische landskampioen verzekert van de CL-miljoenen. Dit seizoen passeerde België al snel Turkije en donderdagavond ging ook Griekenland voor de bijl.

concreet

Helaas levert plek tien geen betere tickets op dan plaats twaalf. Een eventuele negende plaats zou België wel een extra ticket voor de Play-offs van de Europa League bezorgen. Het verschil met de huidige nummer negen (Rusland) is echter nog erg groot.

De kans dat België de komende jaren nog een extra plaats kan opschuiven, lijkt klein. Het lijkt echter ook ondenkbaar dat België snel uit de top 12 zal duiken. Het heeft er dus alle schijn van dat de inzet van de Belgische landstitel de komende jaren erg hoog zal blijven. 15 miljoen euro meerbepaald.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.