Van Holsbeeck: "Ooit wordt Hasi onze T1"

ZATERDAG, 10 NOVEMBER 2012, 20:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws praat Herman Van Holsbeeck vandaag over de eerste maanden van John van den Brom. De manager vindt hem de perfecte coach. "Tegen Limassol heeft hij bij iedereen krediet en geloofwaardigheid gewonnen."


"Laat mij even de context schetsen. In de zomer van 2011 hebben wij financieel zwaar geïnvesteerd in Jovanovic en Mbokani om kampioen te worden en de Champions League te bereiken. Kwalificatie was daarom budgettair zeer, zeer, zeer belangrijk. Hadden wij in augustus Limassol niét uitgeschakeld, dan was de balans niet meer in evenwicht", vertelt Van Holsbeeck.

"Dan waren wij verplicht om ten laatste in januari één of zelfs twee 'pièces maîtresses' van de hand te doen. Welnu, Van den Brom heeft in de twee matchen tegen Limassol, en zeker thuis, bij iedereen krediet en geloofwaardigheid gewonnen."

"Nuytinck wilde eerst niet komen"

Die overwinning tegen Limassol leverde Van den Brom Bram Nuytinck op. "Van den Brom wilde een linksvoetige centrale verdediger waarmee hij op de helft van de tegenstander kon spelen. Toen Moisander (nu Ajax, red.) onmogelijk bleek - hij kostte 3,2 miljoen - is een eerste keer gepolst bij Nuytinck. En die vertelde doodleuk dat hij niet wilde komen naar Anderlecht", doet Van Holsbeeck het verhaal.

"Toen we ons nadien plaatsten tegen Limassol, heeft Roger Vanden Stock gezegd: 'Oké, onze trainer verdient een cadeautje. Hij krijgt zijn linksvoetige centrale verdediger.' In die paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt bereikte ons de informatie dat Nuytinck ineens wél voor Anderlecht wilde spelen. Zo zie je wat Champions League-voetbal losmaakt bij spelers."

"Alleen over Canesin verschillen we van mening"

Met Bruno en Praet lanceerde Van den Brom al twee jongeren. Ook dit ziet Van Holsbeeck graag gebeuren. "Van den Brom heeft mij onlangs gevraagd wat wij van de samenwerking met hem tot dusver vinden. Ik heb geantwoord: 'Voor 99% is die samenwerking top, alleen over Canesin verschillen we van mening'", zo vertelt de manager.

"Canesin is een jongen van wie de club denkt: 'Die ket heeft het DNA van Anderlecht.' Van den Brom reageerde daarop: 'Akkoord, maar waar moet ik hem zetten?' Dat is een gezonde voetbaldiscussie die wij voeren. ij zullen zien of we in januari een oplossing vinden. We willen dat Canesin kan evolueren in de juiste Belgische club met de juiste trainer. KV Kortrijk, bijvoorbeeld, lijkt me ideaal."

"Aan Hasi kun je niet raken"

Terwijl Ariël Jacobs en Filip De Wilde na vorig seizoen vertrokken, bleeft Besnik Hasi op post en is hij ook onder Van den Brom hulpcoach. "Zoals elke goede trainer wilde Van den Brom deze zomer graag zijn eigen mensen meebrengen. Wij hebben geantwoord: 'Aan onze T2 kun je niet raken. Besnik Hasi is het verleden en de toekomst van Anderlecht.' John heeft dat begrepen en is nu dolgelukkig met die beslissing."

"Op termijn zie ik hem onze T1 worden. Besnik werkt dag en nacht voor Anderlecht, hij zet enorme stappen, en hij bezit alle kwaliteiten om hier op een dag hoofdtrainer te worden."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum