Praet: "Leuk om in deze ploeg te voetballen"

MAANDAG, 12 NOVEMBER 2012, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een knap doelpunt in de slotminuut plaatste Dennis Praet zijn kers op een schitterende wedstrijd. De aanvallende middenvelder was dan ook erg tevreden na afloop. "Dit was een referentiematch voor ons."


"We hebben vandaag een heel goeie match gespeeld. Van bij de eerste minuut hebben we Club bij de keel gegrepen. Neen, niet alleen omdat Club in een moeilijke periode zit. Ook al was Club in topvorm, dan nog hadden we in eigen stadion Brugge tegen zijn goal proberen te plakken”, zo vertelde Praet na afloop.

"In functie van team gespeeld"

Bij Brugge wist men dat Praet de voorbije wedstrijden erg bepalend was. Met Blondel kreeg Praet dan ook een stevige waakhond bij zich, waardoor hij minder aan de bal kwam dan gewoonlijk. "Ik heb in functie van het team gedacht, waardoor Kljestan meer ruimte kreeg. Ik ben best wel tevreden met mijn prestatie, één van mijn beste tot nu toe in de competitie", aldus Praet.

"Niet alleen ik haal een goed niveau, maar de hele ploeg. Na Charleroi zijn we echt goed beginnen voetballen. Er waren al Gent, Mechelen, Zenit en nu Club Brugge. We zijn gewoon op ons elan doorgegaan.”

”Strafschoppen ga ik nog niet opeisen”

In het begin van het seizoen was Praet het slachtoffer van het tweespitsensysteem. Nu kiest John Van den Brom opnieuw voor een 4-3-3 en hierin is een bepalende rol weggelegd voor de middenvelder. “In het systeem dat we nu spelen loopt het goed, dus waarom zou de trainer veranderen? Ik speel vrij hoog rond Mbokani, maar ben minder de spits die De Sutter is.”

“Ik kom wat meer in het spel en probeer meer tussen de lijnen te spelen. Het is echt wel leuk om in deze ploeg te voetballen. Ik ben ook zeer tevreden dat ik scoor, zelfs al was het maar de 6-1. Een penalty trappen? Dat ga ik nu nog niet opeisen.”

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.