Kljestan: "Champions League-niveau"

MAANDAG, 12 NOVEMBER 2012, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds hij weer in de ploeg staat, zorgt Sacha Kljestan voor het noodzakelijke evenwicht. Als het kan pikt hij ook zijn goaltje mee, zoals gisteren. "Met wat geluk was het er meer dan één geweest, Maar ik ben zo ook al gelukkig."


“Ik wil ook Jova bedanken voor zijn assist. Hij heeft vandaag weer het verschil gemaakt. Hij had mij voor het seizoen al grappend gezegd dat hij top zou zijn omdat hij deze keer wél de volledige voorbereiding had meegemaakt. Wel, hij had gelijk.”, zo lachte Kljestan.

”Zoals Barcelona”

Ook de rest van het team werd door de Amerikaan met lof overladen. “Zoveel doelkansen! En als je ons percentage balbezit bekijkt, dat is gewoon ‘crazy’! (66 % tegenover 34 %, red.) Zoals Barcelona tegen Celtic, ja. Dit moet zowat het hoogste niveau zijn dat we dit seizoen al haalden. We behielden duidelijk ons Champions League-niveau.

“De coach zei tijdens de rust van door te gaan. ‘Als je de kans krijgt, maak hen af en maak nog wat meer goals’, zei hij. Ik ben blij dat we dat konden”, aldus Kljestan. “Jammer dat er nu een interlandbreak aankomt. Ik hoop dat de internationals niet te vermoeid terugkeren en dat we tegen Kortrijk en tegen Milan opnieuw dit niveau kunnen halen.”

”Bewezen dat ik belangrijk ben”

Door een blessure van Kanu verscheen Kljestan enkele wedstrijden geleden opnieuw in de basiself. Plots ging de ploeg veel beter draaien en de Amerikaan houdt de inmiddels opnieuw fitte Kanu nu op de bank.

“Ik denk dat ik bewezen heb dat ik een belangrijk onderdeel van de ploeg ben. David Steegen (de persverantwoordelijke, red.) noemt me al grappend altijd ‘de Metronoom’. Omdat ik de balans in het team houd. Ik denk dat dat klopt. Ik aanvaard mijn rol als speler die de bal doet rondgaan en zo het tempo hoog houdt.”

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.