"Dit is het voetbal dat Anderlecht wil zien"

MAANDAG, 12 NOVEMBER 2012, 15:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn voetbalpraatje op Radio 1 had Sporza-journalist Peter Vandenbempt erg veel lof voor Anderlecht. "Je kunt toch niet geloven dat deze jongens nauwelijks twee weken geleden nog stonden te knoeien in Charleroi?"


Twee weken geleden leed Anderlecht een pijnlijke nederlaag tegen Charleroi. Daarna volgden vier knappe overwinningen: Gent (5-0), KV Mechelen (1-4), Zenit Sint-Petersburg (1-0) en Club Brugge (6-1).

"Los van de zwakte van Club is dit het voetbal dat men bij Anderlecht wil zien: dominantie, uitvoetballende, inschuivende centrale verdedigers, backs die hoog meevoetballen, een middenveld in evenwicht, Biglia die verticaal speelt en zelfs op doel trapt, Jovanovic die een tweede jeugd lijkt te beleven en verbluffend efficiënt is, de klasse van Mbokani en vooral twee jonge Belgen."

Lof voor Praet en Bruno

De ontbolstering van deze jonge Belgen, Dennis Praet en Massimo Bruno, ziet Vandenbempt met blijde ogen. "Coach Van den Brom zet ze er gewoon in: of het nu in de Champions League is of in een topmatch tegen Club. En dat vinden wij uitstekend."

"Bruno heeft explosiviteit, dé belangrijke troef in het internationale voetbal, en ook lef. Praet is een lust voor het oog. Hij bevestigt al het goede dat over hem is verteld. Hij is, wat mij betreft, dé cruciale factor in dat soepele voetbal van Anderlecht."

Anderlecht verwijst naar beiden als exponent van hun prima jeugdwerking, maar dat wil Vandenbempt wel even nuanceren. "Dat het vruchten zijn van de jeugdwerking klopt niet helemaal. Praet kwam op zijn 16e, die heeft leren voetballen in Genk. En Bruno (van Charleroi, red) was zelfs 17."

Bron: Sporza.be




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.