Genk: "Bij ons was Praet sneller doorgebroken"

DINSDAG, 13 NOVEMBER 2012, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dennis Praet maakt momenteel het mooie weer bij Anderlecht. Bij RC Genk, waar hij een groot deel van zijn jeugd speelde, zorgt dit voor wrevel. "Financieel was die transfer voor hem natuurlijk een voltreffer. Maar sportief?"


"Ik denk dat Dennis Praet in eerste instantie voeballer is geworden bij ons. Hij heeft niet minder dan zeven seizoenen in onze jeugdopleiding gezeten", vertelt Roland Breugelmans, directeur jeugdopleidingen bij Genk, vandaag in de Concentra-kranten.

"In 2010 heeft Anderlecht zich financieel veel pijn gedaan om de Leuvenaar bij ons weg te plukken. Ik heb zijn ouders toen nog gewaarschuwd dat ze goed moesten nadenken. Financieel was die transfer voor hen natuurlijk een voltreffer. Maar sportief?"

"Het toeval wil dat ik die mensen in april van dit jaar op een groot internationaal tornooi in Bierbeek opnieuw tegen het lijf liep", gaat Breugelmans verder. "Tijdens dat gesprek gaven ze toe dat ze misschien toch niet de beste keuze hadden gemaakt. 'In Genk had hij meer speelminuten gekregen', was hun mening."

"Blij dat hij nu eindelijk speelt"

"Al zal je uit mijn mond niet horen dat die mensen toen verkeerd gekozen hebben. Feit is wel: het brengen van jongeren is in Anderlecht niet eenvoudig door de zware concurrentie en door de steile ambities. Als ik dan zie hoeveel speelkansen jongeren bij ons krijgen van Mario Been. Dat is een wereld van verschil. Dennis was bij ons veel vroeger doorgebroken."

"Maar ik ben blij dat Anderlecht Dennis eindelijk uit de kast heeft gehaald. Als ze in het Astridpark eerlijk zijn met, gaat hij nooit meer uit de eerste ploeg."

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.