Kanu beschuldigd van vechtpartij in discotheek

DINSDAG, 13 NOVEMBER 2012, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een Braziliaanse man beschuldigt Kanu ervan hem zondagnacht te hebben aangevallen in Brusselse discotheek. Volgens de man begonnen Kanu en zes vrienden op hem te slaan omdat hij met de ex van Kanu aan het praten was.


De feiten deden zich voor in 'Pub 2000', een discotheek in de buurt van het Zuidstation en favoriete uitgaansplek voor Brazilianen. "Het was ongeveer half drie 's nachts toen Kanu binnenkwam. Hij komt er vaak. Zoals altijd was hij vergezeld van een groepje struise kerels. Hij was duidelijk dronken", doet slachtoffer José Bertuani de Aquino zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

"Ik was met een vrouw aan het praten die - zo hoorde ik achteraf van een portier - zijn ex is. Na tien minuten kwam hij met twee van zijn lijfwachten naar me toe en zei dat hij met mij moest praten. Onmiddellijk daarna begonnen ze alle drie op mij te slaan", aldus Bertuani, die bij Bosch in Tienen werkt en drie dagen arbeidsongeschikt is.

"Ze hebben mij dan naar buiten gesleurd waar ze nog heviger op mij sloegen en schopten terwijl ik op straat lag. Met zeven man. Kanu heeft op een gegeven moment zelfs een zwart 9 mm pistool bovengehaald en op mij gericht. Uiteindelijk heeft hij gezegd dat ze moesten stoppen met slaan en is hij weggereden in een witte Mercedes. Ik heb er geen idee van waarom Kanu zo agressief heeft gehandeld. Misschien was hij jaloers."

Anderlecht: voorlopig geen commentaar

Volgens de advocaat van het slachtoffer bracht deze Anderlecht onmiddellijk op de hoogte van het voorval. "Dit versterkt zijn geloofwaardigheid", aldus advocaat Tim Smet. "Anderlecht had gevraagd om de zaak uit de pers te houden, maar mijn cliënt wil niet dat Kanu ongestraft blijft." De Brusselse politie bevestigt dat er een proces-verbaal is opgemaakt over een vechtpartij die nacht.

Kanu zelf ontkent de feiten en bij Anderlecht willen ze voorlopig niet reageren. "Kanu was vandaag aanwezig op de club", klonk het bij woordvoerder David Steegen. "Zolang wij geen proces-verbaal hebben, onthoudt de club zich van verdere commentaar. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand een speler van ons valselijk beschuldigt. Zeker niet na een monsteroverwinning."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.