Kanu houdt onschuld vol voor Van Holsbeeck

WOENSDAG, 14 NOVEMBER 2012, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck riep Kanu gisteren bij zich om zijn versie van de feiten te horen van de vechtpartij in Pub 2000. De Braziliaan vertelde onschuldig te zijn. Volgens hem wilde het 'slachtoffer' geld van hem, maar weigerde hij.


Daarop zou Kanu zijn weggestapt, zonder gevecht, zonder bedreigingen en zonder een wapen te hebben getrokken. Anderlecht wilde na het gesprek tussen Van Holsbeeck en Kanu geen commentaar geven, maar verklaarde wel dat het "alle elementen van het dossier verzamelt en als nodig de gepaste maatregelen zal nemen".

Bertuoni: "Anderlecht wilde zaak in intieme kring afhandelen"

José Bertuani de Aquino, de man die klacht indiende tegen Kanu, noemt dit grove leugens. "Kanu was dronken en jaloers omdat ik met de moeder van zijn kinderen stond te praten", aldus de landgenoot van Kanu.

Zijn advocaat kon intussen diens verklaring bij de politie inkijken. "Daarin staat letterlijk: 'Terwijl de mannen mij nog steeds aan het slaan waren, haalde Rubenilson Dos Santos Da Rocha (alias Kanu, nvdr.) een wapen uit zijn broek, hij richtte zijn wapen op mij. Het wapen was van zwarte kleur en het was een type 9 millimeter'", aldus advocaat Tim Smet.

Bovendien, houdt José Bertuani vol, kwamen er de voorbije dagen telefoontjes van Kanu én van Anderlecht met de vraag het incident uit de media te houden. "Kanu wou de zaak in Anderlecht in intieme kring afhandelen", aldus Bertuani.

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum