Stoica: "Wil ooit coach worden bij Anderlecht"

WOENSDAG, 14 NOVEMBER 2012, 09:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond speelt België een interland tegen Roemenië, voor Het Nieuwsblad de gelegenheid om Alin Stoica op te zoeken. Hij kijkt met weemoed terug op zijn Anderlecht-periode. "De passie die ik daar voelde, vond ik nooit meer terug."


Officieel is Stoica nog altijd profvoetballer, ook al dateert zijn laatste wedstrijd al van twee jaar geleden. "Ik train bij Sportul Studentesc, een club in tweede divisie, om te zien of ik voetbal op een hoger niveau nog aankan", zo vertelt de intussen 33-jarige middenvelder.

Als blijkt dat zijn lichaam profvoetbal niet meer aankan, hoopt Stoica aan de slag te gaan als trainer. "Ik kan me geen leven zonder voetbal voorstellen. Na alles wat ik meegemaakt heb, denk ik dat ik een goede coach zou zijn. Ik zal veel praten en elke speler als een aparte persoonlijkheid benaderen. Zelf was ik veel te gevoelig voor de harde voetbalwereld."

"Fout om Anderlecht te verlaten"

Eind jaren negentig brak Stoica als tiener door bij Anderlecht. Na de succesvolle Champions League-campagne van 2000-2001 werd hij gelinkt aan allerlei grote ploegen, maar de toptransfer bleef uit. Daarna volgde een terugval en in 2002 verkaste hij naar Club Brugge.

"Nadat ik de fout maakte om Anderlecht te verlaten - onder druk van mijn manager - had ik trainers die me niet begrepen. Sollied was een fantastische coach maar afstandelijk. De supporters steunden mij evenmin zoals in het Astridpark. Ik voelde me leeglopen en heb enkele depressies moeten overwinnen", kijkt Stoica terug.

"De passie die ik voelde bij Anderlecht, vond ik nooit meer terug. Mijn droom is om ooit terug te keren naar Anderlecht. Als jeugd- of beloftencoach maar ik heb wel de ambitie om hoofdcoach te worden."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.